5053873217 [email protected]

Motosiklet sektörü ve birçok tüketicinin uzunca bir süredir beklediği düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik ile artık B sınıfı otomobil ehliyeti ile 125cc’ye kadar motosiklet kullanılabilecek.

Fakat, yapılan düzenlemede B sınıfı ehliyet ile 125cc’ye kadar motosiklet kullanımı belirli kurallara bağlandı.


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yapılan düzenlemeyi sosyal medya hesabından duyurarak konuyla ilgili detayları aktardı. Bakan Yerlikaya’nın paylaşımı şöyle:

“125 cc’ye kadar olan motosikletlerin B sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilmesini sağlayan Yönetmelik değişikliği Bugün 32456 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu düzenlemeyle;

2 yıllık “B” sınıfı sürücü belgesi olan,

5 yıl içinde sürücü belgesi geri alınmamış olan,

Sağlık şartlarını taşıyan,

Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenecek kurallar ve süre içerisinde direksiyon eğitimi alıp, sınavda başarılı olan,

B ve üzeri sınıf sürücü belgesi sahipleri harç ödemeden ve Sürücü Belgelerini değiştirmeden sisteme işlenen şerh ile ticari faaliyette kullanılanlar hariç 125 cc’ye kadar olan motosikletleri kullanabilecek.

Tüm motosiklet tutkunlarına hayırlı olsun.

Yönetmeliğin çıkması için birlikte çalıştığımız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’ye, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’e ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’na teşekkür ederim????????

Eğitim Güvenli Sürüşün Anahtarıdır. Lütfen Trafik Kurallarına Uyalım.”


EN AZ 2 YIL ŞARTI
Yönetmelik uyarınca, en az 2 yıllık B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak 125cc’ye kadar motosiklet kullanımının şartlarından biri haline geldi.

Ayrıca, B sınıfı ehliyet ile 125cc’ye kadar motosiklet kullanmak için, başvuru tarihinden itibaren geriye doğru beş yıl içinde 2918 sayılı Kanuna istinaden daha önce sürücü belgesi geçici veya daimi olarak geri alınmamış olma şartı da aranacak.