5053873217 [email protected]

Sıvı teması cep telefonlarının kullanım ömrünü sonlandıran problemlerin başında geliyor. Eğer anında doğru müdahale ile zararı en aza indirmezseniz telefonunuz teknoloji çöplüğünü boyluyor.

En önemli kısım telefon sıvıya maruz kaldığı anda elektrik bağlantısını yani pilini çıkarmak. Böylece kısa devre sonucu telefon içinde oluşabilecek diğer hasarları da önlemiş olacaksanız. Tehlikeli bir alana gelebilecek tek bir damla sıvı bile telefonun kullanım ömrünü sona erdirir.

Burada sıvıları da sınıflandırmak ve sıvıya göre tarif vermek gerekiyor.

TATLI SU TEMASI

İlk olarak cihazın pilini çıkarın… Kısa devre yapmasını önleyin… Daha sonra SIM kartı yuvadan çıkarın. Cep telefonunuzu kaybetseniz dahi SIM kartlar çalışmaya devam ediyor.

Pil ve SIM kartı çıkardıktan sonra cihazı kuru bir bezle hızlı bir şekilde kurulayın.

Cihaz içindeki nem doğal bir şekilde buharlaştığı taktirde telefonun kurtulma ihtimali daha fazla… Bunu yapmanın en iyi yolu ise bir elektrik süpürgesi ile içine, ortamdaki havanın üflenmesi ya da çekiş özelliği olan bir elektrik süpürgesi ile içerideki havanın dışarı çıkarılması.

Kurulandığı halde içinde hala nem olan cep telefonlarını tamamen kurutmanın en iyi yolu ise pirinç taneleri ile dolu bir kavanozun ortasına koyup ağzını kapatmak ve en az bir gün bekletmek. Pirinç taneleri ortamdaki nemi hızla emebiliyor.

TUZLU SU TEMASI

Telefonunu denize düşürenlerin, cihazı sudan çıkarıp bu sefer tatlı suya bırakmaları daha sonra oradan da çıkarıp kurulamaları gerekiyor. Çünkü tuzlu su barındırdığı kristallerden dolayı cihazın bazı parçalarına zarar verebiliyor.

SÜT TEMASI

Bu durumda süt içersindeki organik kalıntıların buharlaşma ya da pirinç ile emdirilemeyeceğinden açık bir dezenfetasyon ve arındırma şart. İspirto ya da denature alkol ile boardun ve devre elemanlarının temizlenmesi gerekiyor.