5053873217 [email protected]

Bambie Thug, İsveç’in Malmö kentinde bu akşam yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması öncesi düzenlenen etkinlikler kapsamında, Newstalk’a verdiği röportajda boynuna kefiye taktı ve İrlanda bayrakları taşıdı.

Filistin destekçisi Bambie Thug, İsrail’in yarışmanın finaline katılmaya hak kazandığı açıklandığında takımıyla ağladıklarını söyledi.

Bambie Thug, İsrail’in yarışmaya katılımıyla ilgili; “Bu her şeyi gölgede bırakan, Eurovision’un olması gereken her şeye aykırı bir durum” değerlendirmesinde bulundu.

2024 Eurovision Şarkı Yarışması’nın İrlandalı temsilcisi Bambie Thug, Filistin’e desteğini belirterek, “Filistin destekçisi olmak, antisemitik olduğum anlamına gelmiyor. Savaşa, işgale, baskıya, masum sivillerin ve çocukların öldürülmesine karşı olduğum anlamına geliyor” ifadesini kullanmıştı.

Bambie Thug, sosyal medya hesabından “Kalbim ve dualarım Filistin halkıyla” mesajını paylaşmıştı.

7 Mayıs’ta düzenlenen birinci yarı finalde sahne alan şarkıcı, Filistin’e desteğini göstermek amacıyla vücuduna eski Celtic dillerinden Ogham yazı sisteminde yazdığı “Filistin’e Özgürlük” ve “Ateşkes” ifadelerinin silinmesi için Avrupa Yayın Birliğinin (EBU) talepte bulunduğunu kaydetmişti.