5053873217 [email protected]

Daha 1 yıl öncesine kadar kendi işletim sistemleri ve kendi gelecek planları olan Nokia tamamiyle Microsoft’a endekslenmiş durumda. Finlandiyalı teknoloji üreticisi 14 Mayıs’da Windowslu ilk tabletini de piyasa sürecek.

Nokia, geçtiğimiz günlerde yeni ürünlerini tanıtacağı etkinlik planlarından bahsederken tarihin 14 Mayıs olarak belirlendiğine değinmişti. Nokia tarafından gelen açıklamalara göre gerçekleştirilecek etkinlikte CatWalk, Lumia 928, Lumia EOS gibi akıllı telefonların tanıtılacakları biliniyor. Nokia’nın yeni tablet bilgisayarıyla ilgili fotoğraflara buradan bakabilirsiniz.

Etkinlikte tanıtımı gerçekleştirilmesi beklenilen yeni ürün ise, Lumia ailesinin üyesi olan Windows işletim sistemine sahip bir tablet. Henüz yazılan haberler ve sosyal medya kullanıcıları tarafından atılan yorumlar Nokia tarafından doğrulanmamış olsa da, geçtiğimiz hafta tablet çalışmalarında bulunduklarına yer vermişti.

Henüz Windows RT mi? Windows 8 mi? merak aşamasından kurtulamayan Lumia Tablet iddialarının teknik detayları hakkında sızıntılar da mevcut:

10.1 inç büyüklüğe ve 1366 x 768 çözünürlüğe sahip QHD ekranının GPU’su, 1 GHz’lik işlemciden sağlanacak. Çift çekirdek işlemcinin aktif olarak kullanılacağı Lumia tablette 1 GB Ram bellek de yeterli görülmüş. İncelik olarak rekora ulaşmasa da iddialı olan Nokia, 9.7 mm’lik bir kasa ile geleceği tahmin ediliyor. Nokia’nın yeni tabletiyle ilgili hazırlanmış konsept video’yu buradan izleyebilirsiniz.

Nokia’nın son zamanlardaki Lumia akıllı telefoon atağından sonra tablet dünyasına girme kararı, kullanıcılar tarafında pek de şok etkisi yaratmamış olsa gerek. Samsung, Apple ve Sony gibi rakipleriyle rekabet sıcaklığını hissetmeye hazır Nokia, bakalım 14 Mayıs’ta bu planlarına yer verecek mi?