5053873217 [email protected]

Bugünlerde dilime dolanan bir şarkı var: Keyfi yolunda, aşkı yolunda…

Muhtemelen dinlemiş ya da en azından bir yerlerde rastlamışsınızdır. O da olmadıysa bir an önce dinlemenizi tavsiye ederim. Öyle güzel bir melodisi ve öyle anlamlı sözleri var ki… Aşıksanız haykırasınız, değilseniz aşık olasınız geliyor

Şarkının muhteşemliği için Yalın’a ne kadar teşekkür etsek az. Bize bu sonbaharı andıran bahar günlerinde çok güzel enerji veriyor. Hem de günün her saatinde! İster sabah işe/okula giderken ve henüz tam olarak uyanmamışken gözlerinizi kapatıp dinleyin ister gün ortası. Ya da belki eve dönüş yolunun yorgunluğunu- hele de İstanbul trafiğinde- o büyülü şarkıyla takas edebilirsiniz.

‘AŞIK DEĞİLİM BANA YARAMAZ’ DEMEYİN

Bir de klibi var ki sormayın! Orjinali olan kısa filminden birazcık daha kısa olan klibi gördüğümde,-haddim olmayarak- bu şarkıya daha başka bir klip olmazmış dedim! İki gencin birbirlerine olan uçuşmaları, masum ama bir o kadar da cesur yaşanan o aşk o kadar tatlı anlatılmış ki… Sanırım şarkıları beğenmemizin en önemli nedenlerinden biri, içinde kendimize ait bir şeyler bulabilmek. Şimdi aşık değilim öyleyse bana yaramaz demeyin. Kendinizi şarkıya bırakıp öğrencilik yıllarınızı düşünün. Hemen hepimiz o dönemlerimizde kıpırtılarla başlayan benzer duygular yaşamış ve çoğunu da “çocukluk işte” diyerek tebessümle anmışızdır.

Ancak asıl olan şu ki, o çocukluk işte aşkı ne bilirdik ki dediğimiz, hayatımız boyunca en cesur ve en hesapsız olduğumuz, hatta belki de aşkın ta kendisi olduğumuz dönemlerdir. Karşımızdakini sadece severiz, öyle yoğun severiz ki içimizde tüm engellere karşı duracak gücü buluruz. En sakin ve uyumlu olanımızın bile, aşık olduğunda içinden asi ruhu çıkmamış mıdır? Aaa bu çocuğa neler oluyor? Dedirtmemiş miyizdir?

Çünkü karşımızdakini sorgusuz sualsiz, koşulsuz seviyoruzdur. Hiçbir engel tanımayız. Hayatın merkezinde o vardır. En büyük dertlerimiz, “Benden başkasına bakarsa, ya onu kaybedersem?” ya da okulda ise “Öğretmen yanına başkasını oturtursa?”, sivilcemiz çıktıysa “Karşısına nasıl çıkarım?”, yaz tatili geliyorsa farklı şehirlerde tatil yapacak olmak falandır. Bu örnekler daha böyle uzar gider ama ne ailesini ne kariyerini ne de geleceğimizin nasıl olacağını düşünürüz. Her ne kadar çok şey bildiğimizi ve büyüdüğümüzü iddia etsek de zaten hayata dair de ne kadar şey biliyoruzdur ki? Tek bildiğimiz o ve onunla olmaktır. Egomuz, bencilliğimiz yoktur. “ Ben” yerine farkında olmadan hep “sen” deriz… O yüzden “Gözlerim gözlerine açılıyor başka manzara istemem ki ben” derken buluruz kendimizi. Eli elimizdeyse her şey tamamdır.

BAZEN SEVMEK YETMİYOR

Büyüdükçe-artık ne yapıyorsak- bu duygunun yanına başka şeyler de geliyor ve onu sıkıştırıyor. Hatta öyle anlar geliyor ki “Bazen sevmek yetmiyor…” bile diyebiliyoruz. Şimdi oralara girmeden bu yazımı şarkının enfes tadıyla sonlandırmak istiyorum. Umarım bu şarkı klibiyle birlikte bizi o günlerimize götürebildiği gibi, o zamanki cesaret ve koşulsuz sevme gücümüzden bir parça da gönlümüze bırakır.

Başak SULTAN

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=xEb87JQ9CKQ’]