5053873217 [email protected]

Kendini dengelemeli kişisel ulaşım araçları denildiği zaman, konuyla biraz ilgili olanların aklına hemen Solowheel, Honda U3-X , Uno ve Segway ’in arasındaki rekabet gelir. Bu tuhaf-küçük-elektrikli taşıt yarışına geçtiğimiz günlerde Portland merkezli Ryno Motors şirketi, kendi adını verdiği ’RYNO’ modeliyle dahil olmuş oldu. Bombardier’in EMBRİO konseptine benzer olarak RYNO’da da sadece bir tekerlek bulunmakta.

Ryno Motor, tek tekerlekli şehir içi pratik binek imajıyla hayatı kolaylaştırıyor. Elektrikli ulaşım aracının hızı 40 km/h olup menzili 48 km.

Rakiplerinden farklı olarak (özellikle de UNO’dan) RYNO, motorsikletlerin yerine alma amacı taşımamakta. Saatte maksimum 40 km hıza ulaşabilen ve menzili 48 km olup daha çok, kısa mesafelerde yapılan düşük hızlı gezintiler ve yayalar arasında kolayca dolaşmayı mümkün kılabilmesi için tasarlandı. Tasarımcılarının hiçbir şekilde scooterlarla aynı kategoride görmediği bu araç; boyut olarak onlardan daha küçük ve dar alanlarda daha iyi manevra kabiliyetine sahip olması ve çok daha ucuza projelendirilmesi sebebiyle tasarımcılarını haklı çıkartarak, yeterince farklı bir taşıt olduğunu kanıtlıyor.

Ryno Motor | Roboyt.Com

İlk bakışta çok garip gözüküyor

“Lityum, Demir ve Fosfat Baratyaya Sahip”

Lityum, demir ve fosfat üçlüsünden oluşan batarya yapısına sahip olan RYNO, 1.5 saat gibi kısa bir süre içerisinde tamamen şarj olabilmekte.  57 kg ağırlığındaki RYNO –ki bu yaklaşık olarak ortalama bir sürücünün ağırlığına eşit- çok uzaklara taşınamasa da tek tekerleğinin yardımıyla asansöre koyup geceleri dairenize götürmenize olanak sağlıyor.

Tekerinin bi tam turuyla 2 m ilerleyen RYNO, 30°’den az eğime sahip yollarda kullanılmak için tasarlanmış. Tabi şirket kural meraklısı olmayan kullanıcılarını da unutmamış. Aracın hız ve eğim sınırlarını zorlayarak daha uzak noktalara gitmeye çalışır ya da bunun gibi araca zarar verecek herhangi bir girişimde bulunursanız RYNO’nun Oto Denge Sistemi sizi önce uyarıyor ve eğer bu uyarılara kulak asmazsanız geçici bir süre için aracın kontrolünü eline alıyor.

Tek tekerlekli motorsiklet olarak adlandırılan Ryno, şimdiden elektrik teknolojisi yenilikçi tasarım ile birşeltirerek geleceğin çözümü olma yolunda büyük bir adım atmış durumda.

Ryno Motor | Roboyt.Com

İmkansız gibi gözükse de 40 km/h hıza ulaşıyor

Gelelim fiyatına..  RYNO Motors, şu anda ön üretim aşamasında bulunan ve sadece el işçiliği ürünü olacak olan ilk 50 adet motorun tanesini,  25.000$’dan satacağını duyurdu. Seri üretime başlanıldığında ise –ki bu en iyi ihtimalle gelecek sene- fiyatının aşağı yukarı 3500$ civarında olacağı tahmin ediliyor.

[youtuber error=’Not a YouTube, Vimeo or Google Video URL: https://www.youtube.com/watch?v=Z1YoCfm7nxU&feature=youtube_gdata_player’]