5053873217 [email protected]

Merve Büyüksaraç, Pazar Vatan’a verdiği röportajda yine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mustafa Topaloğlu’nun sürekli kendisine küfür ettiğini söyleyen Büyüksaraç, dava açtığını söyleyen Acun Ilıcalı’dan henüz bir mahkeme celbi almadığını söyledi. Büyüksaraç, “Umarım dava açarlar ve iddiaları havada kalmaz” diyerek de iddialı konuştu. İşte genç mankenin Ayşe Brav’a yaptığı açıklamalar:

-Kıbrıs’ta gerçekleşecek finale kadar Acun Ilıcalı’dan bana yaptıklarına dair bir açıklama bekledim. Onlar herhangi bir açıklama yapmayı tercih etmediler. Ben adadan çıktıktan sonra da Acun Medya ekibindekilere bugün yapmış olduğum açıklamaların hepsini sordum; küfürler ve montajlarla ilgili. Bana yine bir cevap vermediler. Acun Ilıcalı ise çok yoğun olduğu bahaneleriyle benim Dominik’te kaldığım dört gün süresince yanıma gelmeye tenezzül bile etmedi. Ben de yaptığı bu saygısızlığa karşı yaşadıklarımı basınla paylaştım.

– Adadaki pek çok şey prodüksiyon eseri. Bazı şeyleri ekip ayarlıyor ve sanki gerçekmiş gibi 10-15 dakikalık reality görüntüleri çekiliyor. Ve evet, yemek veriliyor.

– İguana bir tekneyle geldi, kafesin içinde. Alp’e verildi. Sanki Alp yakalamış gibi kameraya röportaj verip hayvanın boynuna ip bağlayıp reality görüntülerinin çekilmesine yardımcı oldu. Sonrasında ise hayvan yeniden kafese konup tekneyle yola çıktı. Bunun dışında eliyle ahtapot ya da yengeç yakalayabilen insan tabii ki yoktur. İnsanların bunu bilmesi ya da fark etmesi gerekirdi.

– Doğuş’un elendiği hafta onu yazmamız ve konseyde adını yazarken neler konuşmamız gerektiği Acun Medya’da iki kişi tarafindan bana ve Almeda’ya söylendi. Mahkemede bu iki ismi de açıklayacağım.

– Bu medya kuruluşundan para kazanma derdinde olan insanların benim kadar cesur açıklamalarda bulunmasını zaten beklemiyordum. Ancak benim bu insanlardan herhangi bir maddi manevi çıkarım veya beklentim olmadığı için cesurca yaşadığım haksızlıkları anlatabiliyorum. Kimseden de çekinmiyorum, çünkü biliyorum ki doğru her zaman kazanır.

– Benimle bir gizlilik sözleşmesi yapıldı ama bana haksızlık da yapıldı. O yüzden bir sözleşmeden korkacak ya da susacak değilim. Kaldı ki bu sözleşmeyi ihlal eden yalnızca ben değilim. Zaten bu programda her şey dürüst yapılmış olsaydı bu medya şirketi çok bağlayıcı maddeler hazırlayıp yarışmacılarıyla gizlilik sözleşmesi yapmazdı değil mi?

– Doğruyu söylediğim için tabii ki korkmuyorum. Mahkeme günü geldiğinde de kimin doğru kimin yanlış olduğu ortaya çıkacaktır. O yüzden umarım dediklerini yapar ve beni mahkemeye verirler.

– Bu yapılan haksızlık ne ilk kez bana yapıldı ne de son kez. Aynı şeyleri yaşayan ancak konuşma cesareti bulamayan veya sözleşmede ağır şartlardan çekinen pek çok kişi var. Bu saatten sonra programların güvenilirliği benim değil onların sorunu. Bunları yapmadan önce düşüneceklerdi.

– Ünlü olma derdim olsaydı beş sene boyunca gözlerden uzak bir hayatı tercih etmezdim. Böyle şeylere ihtiyacım da yok. Mesleğimi sevdiğim ve tasarım alanında başarılı olduğum için televizyon önünde olmak gibi bir kaygım da yok. Ben bugün yüreklilikle hakkımı arıyorum ve mahkemede de aramaya devam edeceğim. Hak hukukla ilgili bir olayı insanlar ünlü olma ya da gündemde kalmaya nasıl bağlayabiliyor anlamıyorum.

– Mustafa Topaloğlu’yla 10 bölüm anlaşma yapıldığını Acun Medya çalışanlarından biri söyledi. Mahkemede tabii ki bu isimlerin hepsini vereceğim. Sonuçta bunlar hayal ürünü değil ya da insanlara iftira atıp ekmekleriyle oynama gibi bir derdim de yok. Mahkemede bütün isimler ortaya çıkacak. O kişinin Survivor’a gelmesi ise tabii ki reyting için. Her ne kadar ekranda hiç bir şey yapmayan, tamamen keyfine göre oyunlara katılmayan yaşlı, çelimsiz bir adamı izlemek bana sempatik gelmese de bunu izlemekten keyif alan insanlar da olmuş.

Sonradan izlediğimde Almeda çok sahte geldi. Tekli röportajlarda herkese yorum yapmış, sonra bir de gidip yanlarında ağlamış. “Mustafa abi seni çok seviyorum” deyip yanaklarını mıncıklamış. Madem birinin arkasından konuşuyorsun yüzüne gülme. Ben elendikten sonra da beni dedikoducu olduğumu iddia etmiş ancak bunu yaparken farkındaysanız ben yanında yokum, Begüm’e söyluyor. Sizce kendisinin yaptığı düpedüz dedikodu değil mi? Bence insanlar başkaları hakkında yorum yapmadan önce kendilerine bakmalı.