5053873217 [email protected]

Daha önceki modelinde Hyundai Santa Fe, Kia Sportage ile aynı pltformu paylaşıyordu. Yeni dönemde Kia Sportage platformunun iX-35 ile paylaşılıyor olması Santa Fe’nin artık üretilmeyeceğini düşünmemize neden olmuştu. İsmi ve kullanıcıları ile ciddi bir hayran kitlesine sahip olan otomobil yeni kasası ile geri döndü.

Nisan ayında New York Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Hyundai Santa Fe, İngiltere’de 25.495 terlin’den başlayan fiyatlarıyla satışa sunuldu. İngiltere pazarında 4 silindirli 2.2 lt’lik 197 HP gücünde ve 421 Nm torktaki dizel motorla satılan bu yeni Santa Fe, önden veya 4 tekerlekten çekişli aktarma seçeneklerine ek olarak, 6 kademeli otomatik veya 6 ileri manuel şanzıman opsiyonlarıyla üretiliyor.

Aracın ortalama yakıt tüketimi ise 5.9 lt/100km iken emisyon değerleri 2WD için ortalama 155 g/km, 4WD’deyse 159g/km. 5 veya 7 kişilik koltuk seçenekleri de bulunan yeni Santa Fe’de 18 inçlik alaşımlı jantlar, arka park sensörü, gündüz farları, 7 koltuk seçeneğinde kendinden ayarlı süspansiyonlar, klima ve bluetooth bulunuyor.

 

Ayrıca 3 farklı döşeme seçeneği, fonksiyonel direksiyon simidi, ESP, Yokuşta Kalkış Desteği, Araç Denge Yönetimi, 7 adet havayastığı da standart.