5053873217 [email protected]

Tiyatroların özelleştirilmesine karşı başlatılan, 7 gün 24 saat devam eden ‘Sanat Maratonu’ etkinliği sona erdi. 16 Haziran’da Kadıköy’deki Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda yapılan yürüyüşle başlayan ve ‘Seyirci uyuma, tiyatrona sahip çık!’ sloganlarının atıldığı eyleme, onlarca sanatçı da destek verdi.

GÖREVİM BİTTİ

Etkinliğe destek verenlerden biri de Şebnem Bozuklu’ydu. Ünlü oyuncu eyleme verdiği desteğin ardından Twitter’da şu mesaja yer verdi: “Sanat Maratonu’nda gece 24.00’tebaşladığım sunuculuk görevimi sabah 08.00’de devrettim. Dostlarla olmak şahane!” Eylemin son gününe ise Levent Üzümcü, Altan Erkekli ve Hasibe Eren de katıldı. Omuz omuza oyuncu arkadaşlarına destek veren üçlü; okunan şu bildiriye de onay verdi:

SUSMAYACAĞIZ

“Bizler 63 yıldır bütün Türkiye’ye tiyatro aşkını ve ışığını inatla taşıyan Devlet Tiyatroları’nı ve eski adıyla ‘Darülbedayi’, yeni adıyla İstanbul Şehir Tiyatrosu’nu; gelecek kuşakların aydınlık ellerine güvenle devretmeden uyumayacağız. Bizim gayretimiz; tüm insanların birbirini anladığı yarınlar içindir. Bu Meram anlaşılancaya kadar susmuyoruz, susmayacağız!”