5053873217 [email protected]

5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ
ŞİŞLİ HANDAN ZİYA ÖNİŞ İLKÖĞRETİM OKULU’NDA KUTLANDI

1 Haziran 2012 Saat 10.00 da, ‘’KUŞTEPE DÖNÜŞÜYOR’’ Proje Yürüyüşü gerçekleşti.
Handan Ziya Öniş İlköğretim Okulu Çevre Kulübü öğretmenleri Hale KALKIN ve Hande ÖZSOY, çevre kulübü öğrencileri ve çevre gönüllüsü velileri “Kuştepe Dönüşüyor” projesi ile Kuştepe Mahallesi sakinlerinin çevreye karşı olan duyarlılıklarını arttırırken entegre atıkların geri dönüşümüne de ilgilerini çekmek istediler.

Bu amaçla bir proje oluşturdular. Şişli ilçesinde yer alan mahallenin, geri dönüşüme en az katılan mahalle olması başlangıç noktası oldu. Çevre temizliği bilincinin Kuştepe halkında da yer etmesini sağlamak, bu konuya ilgi çekmek amacıyla Kuştepe Mahallesi’ndeki yürüyüşü gerçekleştirdi.


Şişli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile koordineli yürütülen, çevreyi koruma ve geri dönüşümlü atıkları toplama çalışması sonucunda, “GERİ DÖNÜŞTÜR KAZAN” ve “HER ŞİŞE VE KAPAK YENİ BİR HAYAT” kampanyalarında aktif olarak görev alan okul, öğretmen ve öğrenciler ödül töreni için 1 Haziran 2012 günü saat 11.00’de oHandan Ziya Öniş İlköğretimOkulunda toplandı.

 

Handan Ziya Öniş İlköğretim Okulu Şişli İlçesi okulları arasında,“HER ŞİŞE VE KAPAK YENİ BİR HAYAT” kampanyasında üçüncü, Ambalaj atıkları kampanyasında ise on birinci olarak iki tekerlekli sandalye ve bir bastonu ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya hak kazandı.