5053873217 [email protected]

Dün Başbakan Erdoğan’ın demeci ile gündeme gelen Thatcher modeli adınıdönemin  İngiltere Başbakanı’nın futbol ile ilgili yaptığı uygulamadan alıyor. Thatcher 80’li yıllarda taşkınlık yapan taraftarları cezalandırmak için takımlarını 5 yıl boyunca Avrupa kupalarına göndermemişti.

Konu ile ilgili Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması şu şekilde oldu; “İngiltere Başbakanı Thatcher, holiganlar yüzünden İngiliz takımlarını 5 yıl Avrupa’ya göndermemişti. 5 yıl Avrupa’ya gitmediler de ne oldu? Kendi aralarında gayet güzel devam ettiler. Sonra da UEFA organizasyonlarına katılıp şampiyon oldular”.

Açıklamaları sonrası fikir alışverişi yapan kulüp başkaları, durumun çok kritik olduğu yönünde birleştiler.

LİGDE bulunulan konum gereği Şampiyonlar Ligi hakkını büyük ölçüde elde eden sarı-kırmızılılar, tranfserlerini de Devler Ligi ayarında yapmayı planlıyordu. Fakat eğer Türkiye’de şike soruşturmasıyla ilgili UEFA kritirlerine uygun bir karar alınmaz veya zamanında yürürlüğe konulmazsa, Türk takımlarının Avrupa’ya açılması hayal olacağı için tüm transferleri durdurmaya karar verdi G.Saray yönetimi. Süreci yakından takip edecek olan başkan Ünal Aysal ve ekibi, gelişmelere göre yeni kararlar da alabilir.