5053873217 [email protected]

Yıllara dayanan proje geçmişi ile büyük beklenti yaratan İzmir Otoban’ı bekleye dursun İDO otobanın sağlayacağı avantajı İzmir yolcularına sunmaya hazırlanıyor. Proje İDOBÜS olarak adlandırılıyor. İstanbul-İzmir Karayolu’nun en çok zaman kaybı yaratan ilk etabı; İstanbul Balıkesir arasını denizden gidecek olan sistem  yolcularını Mudanya’dan otobüse bindirecek. Böylece Kabataş’dan Deniz otobüsüne binen İzmir yolcusu Mudanya’dan da karayoluyla devam etmek için otobüsdeki koltuğuna oturacak. Böylece daha önce 8 saatte gidilen yol 5 saate düşmüş olacak.

Akfen Holding CEO’su Süha Güçsav İDO’dan bekledikleri geliri bu yıl elde ederlerse, gelecek yıl İDO’yu halka açmayı planladıklarını kaydetti.İstanbul’dan İzmir’e otobüsle yapılan yaklaşık 8 saatlik yolculuğu kısaltacaklarını vurgulayan Güçsav  “Bu proje bizim en büyük gelir kaynağımız olacak” şeklinde konuştu.

Göçev proje ile ilgili olarak;  “İDOBÜS dediğmiz hibrit sistem 2014-2015’te gündeme artarak gelecek. Yayayı Beşiktaş-Kabataş’tan otobüsle 5 saatte İzmir’e nasıl götürürüz? Deniz yolu ve otobüsü birleştirerek. Bugün bir yaya otobüse bindiği zaman 7.5-8 saatte İzmir’e gidiyor. Halbuki feribotla 2-2.5 saatte Mudanya’ya geçecek. Oradan otobüsle 2-2.5 saatte İzmir’e ulaşacak.” dedi.

[layout show=”1″]