5053873217 [email protected]

İstanbul’da dün akşamdan beri devam eden kar yağışının bugün de etkili olması bekleniyor. Türkiye genelinde yağış görülecek. Hava sıcaklığının batı bölgelerde 8 ila 10 derece azalacağı tahmin ediliyor. 

Meteoroloji’nin yaptığı son değerlendirmelere göre ülke genelinde görülecek yağışların Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı ile Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Çorum, Amasya, Aydın, Muğla, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı belirtildi.

Yağışların, Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile öğle saatlerinde İç Anadolu’nun güneydoğusunda yağmur ve sağanak şeklinde olacağının tahmin edildiği, Marmara ile İç ve Doğu bölgelerde ise buzlanma ve don olayı beklendiği kaydedildi. İstanbul’da dün akşam saatlerinde etkili  olmaya başlayan kar yağışının, 1 Mart Perşembe günü öğle saatlerine kadar  aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ İL VE İLÇELER

ZONGULDAK
Zonguldak il merkezinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 1 gün tatil edildi. İlçelerde ise kar yağışının durumuna göre tatil kararını kaymakamlıkların vereceği belirtildi.

BURSA
Kar yağışının etkili olduğu Bursa’nın İnegöl, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık ileleri ve köylerinde de okullar bugün tatil edildi.

KÜTAHYA
Kütahya’nın Simav, Gediz, Pazarlar ve Şaphane ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.