5053873217 [email protected]

ATV ekranında dün gece ilk bölümü yayınlanan Uçurum dizisi kriz yarattı. Dizide bir hayat kadını karakterine CHP milletvekili Nur Serter’in adı verilince ortalık karıştı 

Nur Serter karakterini Esra Ronabar canlandırıyor


 

Milliyet’in haberine göre; Nur Serter, kanal yönetimine “ihtarname” çekerken, dava açacağını söyledi. RTÜK’e şikayet başvurusu yapılırken, Üst Kurul üyesi Süleyman Demirkan, “Kasıt olduğu açık, vicdan kırıntısı olan bunu kabul edemez” dedi. Serter, dün Sabah gazetesi ve Günaydın adlı ekinde atv’de yeni yayına giren “Uçurum” adlı dizinin tanıtım haberini okurken, Oyuncu Esra Ronabahar’ın canlandırdığı “fahişelikten mamalığa” geçen bir karaktere “Nur Serter” adının verildiğini gördü. Bir anda şoka giren Serter, derhal avukatı aracılığıyla atv yönetimi ve RTÜK’le bağlantıya geçti. atv yönetimi “Böyle birşeye izin veremeyiz. Dizideki karakterin soyadını bipleyerek vereceğiz” yanıtını verirken, Serter, avukatı aracılığıyla kanala “ihtarname” çekti. Serter daha sonra RTÜK üyelerini arayarak durumu anlatırken, avukatı RTÜK’e şikayet başvurusunda bulundu.

Uçurum dizisini izlenme rekorları kıran fenomen dizi “Ezel”in senaristi Kerem Deren kaleme alıyor. Uçurumun eşiğine gelmiş insanların yaşamlarından kesitler sunan dizinin yapım şirketi ise Süreç Film.