5053873217 [email protected]

O kimilerine göre dünyanın son pazarlama harikası kimilerine göre de son yıllarda popüler kültürün dünyaya kazandırdığı en samimi kişi. Türkiye’de olduğu kadar başarı grafiği tüm dünyada da büyük ivme kazanan Adele aslında kim, diyorsanız yazıyı okuyunca onun hakkında fikir sahibi olabilirsiniz

Sıfır beden modasının zirvede olduğu bir anda tabuları deviren, sesiyle kıtalararası gönül tellerimizi titretmeyi başaran 23 yaşındaki Adele’in başarısı bir anda olmadı. Grammy Ödül Töreni’nde altı ödülü toplayıp götürdükten sonra pek çoğunun dikkatini daha da çok çeken İmgiliz soul prensesi, kendi şansını kendi yaratanlardan. Kolay bir çocukluk ve gençlik yaşamadığını yüzündeki muzip ifadenmin ardında saklanan hüzünle ara sıra su yüzüne çıkaran ünlü şarkıcının hikayesi MySpace’e gönderdiği üç demo şarkıyla XL Recordings’in dikkatini çekmesi ve sonradan şirketle anlaşmasıyla başlıyor.

[youtube width=”600″ height=”365″ video_id=”lazyDlfaptM”]

Sonrasında çorap söküğü gibi gelen ve önlenemeyen başarının ilk adımı 19 adlı albümü. Bunu Birleşik Krallık’ta ilk haftasında 208.000 kopya satan, ABD ve on yedi Avrupa ülkesinde bir numaraya yerleşen yine Birleşik Krallık’ta 24 milyon adet yüklemeyle sekiz defa platin ile sertifikalanan 21 albümü takip ediyor. Madonna’nın 1990 yılında çıkardığı the best of’u ‘The Immaculate Collection’ın rekorunu kırmayı başaran Adele, sesinin ve aksanının büyük benzerlik taşıdığı Amy Winehouse ile de Madonna ve Beatles’la da kıyaslandı.

[youtube width=”600″ height=”365″ video_id=”hLQl3WQQoQ0&ob”]

“Someone Like You” ve Grammy gecesine de damgasını vuran ‘Rolling in the Deep’ 21 albümün en sevilen parçaları oldu. 2009 yılında ‘Çıkış yapan en yeni şarkıcı’ ve ‘En iyi kadın vokal’ ödülleriyle döndüğü Grammy’de 2012 yılında 6 ödülle döndü.

‘GİDİYORUM’ DEDİ YIKTI

Adele sıcak bir yuva için zirveyi bırakabileceğini açıklayarak geçen haftaya damgasını vurdu. Amerikan Vogue’unun mart sayısına konuşan şarkıcı, “4-5 yıllığına defolup gidiyorum, sürekli çalıştığımda ilişkilerim mahfoluyor” diyen genç yıldız, “Böylece aşık ve mutlu kalacağım. Ne yapacağımı bilmiyorum; belki evlenir, çocuk yaparım. Ya da sebze yetiştiririm” sözleriyle metropol hayatını terk etmeyi düşüneduranların kulaklarını çınlattı. Adele’ın bu sözlerinin samimiyetine inananlar kadar önümüzdeki günlerde albüm için stüdyoya gireceğini söyleyenler de var.

GÜN GEÇMİYOR Kİ ADELE
İÇİN ÜZÜLÜP SEVİNMEYELİM!

Bu kadar çok hakkında konuşulup sevilmek Adele’ı sadece müzik listelerinde değil haber bültenlerinde de liste başı yaptı. Adele önce babasıyla ilgili açıklamalarıyla gündeme geldi. Hikayesini The Sun Gazetesi’ne satan, annesini 3 yaşındayken terk eden babası “Onunla ilişkimizde yeni bir sayfa açmaya hazırdım, ama o her şeyi mahvetti” dedi. Ardından da evinin kapılarını basına açınca 6 milyon sterlin (16.7 milyon TL) değerindeki köşkü tüm dünyada konuşuldu. Biriktirdiği parayla kendisine bir köşk satın alan ünlünün 10 odalı evinde 2 yüzme havuzu olduğunu söyleyen ünlü şarkıcının evinde bir de balo salonu bulunuyor.

SON KRİZ ESKİ SEVGİLİDEN

Fakat Adele şimdi yeni bir krizin içinde. Adele’in seks kasedine ait olduğu iddia edilen görüntüler gündeme bomba gibi düştü. İddiaya göre genç şarkıcının eski sevgilisi şarkı sözlerinde ayrılıklarından bahsetmesine kızıp, çektiği kasedi Fransız paparazzi Jean-Claude Elfassi’ye sattı. Ünlü şarkıcı ise görüntülerdeki kişinin kendi olduğunu kabul etmedi ve dava açacağını açıkladı.

Tüm dünyanın konuştuğu Adele’in köşkünde 10 oda 2 yüzme havuzu bulunuyor.