5053873217 [email protected]

Geleceği öğrenme tutkusu sosyal paylaşım sitesi twitter’ı da etkisi altına aldı. Kahve falı bakan sosyal falcılar, bu yeteneklerini sanal alemde de kullanmaya başladı. Twitter’da hesap açan pek çok ‘falcı’nın şimdiden yüzlerce takipçisi var 

 

Sanal fal, falcının karşısında oturup kahve içmek ve fincanın soğumasını beklemekten daha kolay. Önce kendinize okkalı bir Türk kahvesi yapıyorsunuz. Evinizin konforlu ortamında kahvenizi yudumladıktan sonra tıpkı falcıya gitmişsiniz gibi fincanı ters çevirip, ‘Neyse halim, çıksın falim’ diyerek kapatıyorsunuz. Soğuması için üzerine bir yüzük koymayı da ihmal etmiyorsunuz. Yeterli süre geçip fincanınız soğuduktan sonra içini açıp fotoğraf makinenizin denklanşörüne iki üç kez basmanız yeterli. Fincanınızın içini birkaç cepheden görüntüledikten sonra, fotoğrafları internete yüklüyorsunuz ve linkini ‘falcınıza’ mention atıyorsunuz. O falınızı yorumlarken siz de bilgisayarınızın başında heyecanla onu okuyorsunuz.

TAKİPÇİLERİNE FAL BAKTIRTTI

Fal merakı sadece falcılara fotoğraf göndermekle de bitmiyor. Eğer ünlü biriyseniz, kapattığınız fincanın görüntülerini twitter’dan paylaşıyorsunuz ve binlerce takipçiniz sizinm fincanını yorumlamaya çalışıyor. Bunun son örneği de Merve Sevi’nin hesabında görüldü. Sevi, takipçilerinden ‘fal’ ricasında bulunurken “Bana kotu bisey yokmus gibi geldi ama” demeyi de ihmal etmedi.