5053873217 [email protected]

Lösemili anne Gamze Akbaş’ın Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki doktorları son yaptıkları açıklamayla yardım etmek isteyenleri hayal kırıklığına uğrattı: birçok hastanenin kapılarından pencerelerinden girmeye çalışıyor, sözü edilen bir tüp kanı vermek istediklerini söylüyorlar!

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan ile tedaviyi sürdüren doktorlar ve Gamze Akbaş’ın babası İbrahim Cansever, hastanede basın toplantısı düzenledi. Prof. Dr. Özcan, çok sayıda kişinin hastanelere kan vermek için başvurduğunu, ancak şu aşamada buna gerek olmadığını belirtti.

ÇARESİZ DEĞİLİZ, KAOTİK BİR ORTAM YARATILDI

Prof.Dr. Özcan, şunları söyledi: “Önümüzdeki seçeneklerden bir tanesi her şey yolunda giderse başkasından kök hücre nakli yapmak. Kardeşinin uyumlu olmadığını tespit etmiştik. Şu aşamada yardım, destek talebinde değiliz. Çaresizlik sınırına ulaşmışız gibi bir durumla karşı karşıya kaldık. Ortaya çıkan durum kaotik bir ortam yarattı. Gamze’ye yardımcı olmak, bir tüp kan vermek isteyen herkes Türkiye’nin her yerinde hastanelere müracaat ediyor. Biz daha akraba dışı verici dönemini başlatmadık. Gamze’nin kemik iliğini taratacağız, akrabalarını taratacağız. Ama şu aşamada inanılmaz bir taleple karşı karşıya kaldık. Kemik iliği bankaları var, bunlar da taranacak. Sistem çalışıyor, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun olanakları yeterli.”

BİNLERCE İNSAN KAN VERİRSE SİSTEM TIKANIR

Sürecin devam ettiğini de anlatan başhekim, “Verici bulamadık gibi bir durumla karşı karşıya değiliz. Olasılık yönetimine geçersek sıkıntılarımız artacak. Çok sayıda insan birçok hastanenin kapılarından pencerelerinden girmeye çalışıyor, sözü edilen bir tüp kanı vermek istediklerini söylüyorlar. Biz sistemin böyle işlemediğini anlatmak durumunda kalıyoruz. Bu müracaatlar bu hızda ve kontrolsüz olursa bol bol örnekler alacağız ve bu örnekleri istenilen şekilde inceleme olanağı bulamayacağız. Binlerce insanın kan örneği veriyorum demesi sistemi tıkar” diye konuştu.

 

Gamze Akbaş’ın babası ise Türkiye’nin bazı bölgelerinde kızı için para toplandığı haberleri aldıklarını, kendilerinin bu yönde bir talebi olmadığını belirtti.