5053873217 [email protected]

Ünlü oyuncu Hande Subaşı Yacht dergisine denize olan tutkusunu ve bilinmeyenlerini anlattı.

HANDE SUBAŞI

Ankara’da denizden uzakta nasıl bir çocukluk yaşadınız?

Aslında gerçekten denizden bir o kadar uzak ama bir o kadar da deniz âşığı olarak büyüdüm. Suyu çok seviyorum öncelikle, o yüzden İstanbul hem yapmayı düşündüğüm meslekler hem de yaşamak için çok hayalini kurduğum bir şehirdi. Ve Ankara’dan sonra İstanbul’a yerleştim zaten.

Özellikle de su sporlarıyla ilgileniyorum. Benim için suyun içinde olmak, yüzmek en keyifli olanı… Bunun dışında üç yıldır falan wakesurf yapıyorum. Bu yaz da kitesurf’e başladım. Onu öğrendim ama daha çok antrenman gerekiyor tabii ki. Bu yazı öyle geçirdim. Suyla ilgili her şeyi yapabilirim aslında, her şeye açığım. İki-üç yıldır dalış yapıyorum. Dalışa Gelibolu’da başlayarak orada aldım brövemi. Bu yaz da en son Bodrum’da daldım batık uçak için. Geçen sene de özellikle batırılmış bir gemi için dalmıştım.

Farklı denizlere gitmeyi düşünüyor musunuz dalış için?

Düşünüyorum, içimde öyle bir heves var. Vakit ne kadar yeterli olur, bilmiyorum. Şimdi bir de ekstra bir eğitim daha almak istiyorum yeni bir belge için. Ama vakit bulamadım. Artık önümüzdeki yaza…

Peki deniz deyince aklınıza ne geliyor? Ne ifade ediyor?

Huzur… Ne durumda olursam olayım, nerede olursam olayım suyun kenarında olayım. Hele bir de denize girebiliyorsam orası benim için cennet. Hiç şikâyet etmem.