5053873217 [email protected]

Universal Music Türkiye yöneticisi Esar Erdem, Amy Winehouse’un albümünün Türkiye’de birçok sanatçıdan daha fazla sattığını açıkladı.

Bünyesinde Lady Gaga, Eminem, Justin Bieber, Enrique Iglesias, Rihanna, Mariah Carey ve daha birçok dünya yıldızını barındıran Universal Music, 10 yıllık bir aradan sonra Avrupa Müzik’in sahipleri Cengiz ve Deniz Erdem’in girişimleriyle Türkiye’ye tam anlamıyla dönme kararı aldı. Türkiye’deki Universal’in başına da Deniz Erdem’in eşi Esra Erdem getirildi. Geçtiğimiz haftalarda hayatını kaybeden Amy Winehouse’un albümünün Türkiye’de birçok sanatçıdan daha fazla sattığını belirten Erdem; “Bizim için en güzel başarı beklentilerin üzerinde albüm satışı yapmamız. Şu ana kadar 35 binin üzerinde Amy Winehouse sattık” dedi.

Esra Erdem

Erdem sözlerine şöyle devam etti:

“Plaklara çok büyük ilgi var. Plak yetiştiremiyoruz. İnanılmaz bir satış var. Biz bu konuda ki eksikliği doldurduk. Yaz için de birçok konser düşünüyoruz. Bizim için Türkiye’ye sanatçı getirmenin klişesi, daha önce Türkiye’ye gelmemiş olması, albüm satışlarının iyi olması ve Türkiye’ye gelmek istemesi. Lady Gaga, Justin Bieber, Selena Gomez gibi birçok ünlünün aralarında olduğu 15 dünya starıyla görüşüyoruz.

Universal bize destek veriyor, daha önce Türkiye’de sıkıntı yaşayan çok star olmuş ancak biz böyle sıkıntılara düşmüyoruz. Universal Avrupa ve Amerika bize çok destek veriyor. Orası bizim yerimiz gidebilirsiniz diyorlar. Burada da çok fazla konser mekânı olmaması büyük sıkıntılara yol açıyor. Yatırımcıları bekliyoruz. Çevremizde ki insanlardan da şunu getirin bunu getirin diye çok talep alıyoruz”.