5053873217 [email protected]

Cellatlar ve Şehzade Mustafa’yı canlandıran Mehmet Günsur 15 gün boyunca sahne için çalıştı.​

Cellatların konuşma ve duyma engelli olması ve hata yapmamak istenmesi nedeniyle çekimlerde İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Ercüment Tanrıverdi de yer aldı.​ Şehzade hanedan mensubu olduğu için kanı dökülmeyecek ipek urgan ile boğdurulacak.​ 3 gün sürmesi planlanan çekimler hava koşulları etkisiyle 1 hafta sürdü.​ Çekimlerde 150 kişilik teknik ekip ve 1000 figuran kullanıldı.​ Bölüm için 3000 metrekare alana ordugah kuruldu ve alanı düzleştirmek için 5 kamyon kum kullanıldı.​ Kanuni’nin 700 metrekarelik otağı 1 ana çadır ve 3 oda şeklinde hazırlandı.​ Kanuni’nin çadırı için 2500 metre kumaş kullanıldı ve özel halılar getirtildi.​ Çadırın içine Şehzade Mustafa ile Sultan Süleyman arasına 60 metre özel tül çekildi.​

ŞEHZADE MUSTAFA

Şehzade Mustafa, Sultan Süleyman’dan gelen emirle Konya yakınlarında kurulan ordugaha çağrıldı. Herkes bu davetin iyi niyetli olmadığının farkındaydı. Atmaca ve Taşlıcalı, Mustafa’yı kurtarabilmek için yeniçerilerle birlikte gizlice isyan planları yaptı. Ancak Mustafa babasının kendisine kıyacağına inanmak istemedi. Cihangir, babasından Mustafa’yı öldürmeyeceğine dair söz aldı. Son anda ihaneti anlayan Atmaca, ölümle burun buruna geldi ve şehzade Mustafa çadıra girdi.

Ardından Mustafa, babasının çadırında cellatlarla karşılaştı. Uzun bir mücadeleden sonra cellatları alt etmeyi başaran Mustafa çadırdan koşarak çıkmaya çalışırken, Rüstem Paşa’nın adamı Zal Mahmut çelme takarak Mustafa’yı düşürdü ve diğer cellatların da gelmesiyle iple boğarak öldürdü. Muhteşem Yüzyıl’ın son sahnesinde ise Sultan Süleyman ölen oğlunun cesedine sarıldı.