5053873217 [email protected]

Hayatımızın her alanına dahil olan akıllı telefonlar olmadık yerlerde elinizden kayıp kendilerini derin sulara atabilirler. Suya düşen ya da ıslanan telefonunuzu gördüğünüzde ilk şoku atlattıktan sonra aşağıdaki işlemleri sırasıyla yapmanız gerekiyor. Kısa devreden kurtardığınız telefonunuz şansınızı varsa hala çalışıyor olacaktır!

telefon

1- Telefonunuzu kapatın Telefon suya düştükten sonra birçok kimse cihazın çalışıp çalışmadığını kontrol etmek ister. Ancak telefon kapatılmadan geçen üç, beş saniyelik bir gecikme bile cihazın bozulup bozulmamasını etkileyebilir.

2- Telefonunuzu parçalara ayırın Telefon içindeki SD kart, SİM kartı ve bataryayı çıkarın ve kendi başına kurumaya bırakın. Telefonun parçalara ayrılabilen tüm kısımlarının, daha kısa sürede kuraması için havayla temas etmesini sağlayın.

3- Üzerindeki sıvıyı vakumlayın Eğer sıvıyı vakumlayacak bir alet yoksa, telefonun kulaklık girişi, şarj ve kart yuvaları vb. deliklerinden suyu ağzınızla vakumlayın. Telefonun içinde su kalmayacak şekilde farklı işlemler de uygulanabilir.

4 -Kurumaya bırakın Tüm bu işlemlerin ardından cihazınızı bir tabak princin içine daldırın ve bekletin. Isıyla çalışan çeşitli aletler veya kimyasallar işe yaramayacaktır. O yüzden saç kurutma makinesini bir kenara bırakın ve cihazınızı pirinç dolu tabak içinde 48 saat bekletin. Ara ara telefonun pozisyonunu değiştirmeyi ihmal etmeyin.

5-Telefonunuzu Uykusundan Uyandırın Telefonunuzu tabaktan çıkartın, eğer dış tarafında hala nemlenme kalmışsa silin. Nemlenme telefonun içindeyse cihazı tekrar pirinç dolu tabağa koyup bir gün daha bekeyin. Cihaz tamamen kurumuşsa, telefonu açın.