Türkiye İş Bankası Müzesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden eğlenceli ve eğitici atölye çalışmaları ile çocukların yarıyıl tatilini renklendiriyor. Eminönü’nde yer alan tarihi binada gerçekleştirilen atölye çalışmaları 4-12 yaş arası çocuklara yönelik olarak hazırlandı.
Sandviç Resim Atölyesi, Müze Hatıram Atölyesi, Gizli Saklı Atölyesi, Yaratıcı Yazma Atölyesi, Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyeleri, Bütçe Tutum Tasarruf Atölyesi, Yazarla Okuma Atölyesi, Fiyat Keşif Laboratuvarı, Dünyanın Parası Atölyesi ve Eğlenceli Kumbara Atölyesi olmak üzere 10 ana başlıkta gruplandırılan çalışmalar 23 Ocak – 7 Şubat tarihleri arasında devam edecek.
Eğlendirirken öğreten atölyeler
23 Ocak ve 2 Şubat’ta ücretsiz olarak gerçekleştirilecek ve 90 dakika sürecek Sandviç Resim Atölyesi’nde çocuklar, bu kez enerji ve tüketimde tasarruf konusunda bilgilendirilecekler. 9-12 yaş arası çocuklar için planlanan çalışmada, tasarruf kavramı cam üzerinden anlatılacak ve çocuklar çeşitli malzemeler kullanarak camdan sandviç resimleri yapacaklar.
5-7 yaş arası çocuklara yönelik olarak hazırlanan Müze Hatıram Atölyesi’nde İş Bankası Müzesi’nin birbirinden ilginç bölümlerini eğitmen eşliğinde gezecek çocuklar, bankacılık nesnelerini öğrenirken, bankacılık tarihine ilişkin eğlenceli bir keşfe çıkacaklar. Çizgilerimi Birleştir çalışması ve Çiftini Bul oyunu ile neşeli zaman geçirecek çocuklar, 60 dakika sonunda biriktirdikleri hatıralarla müzeden ayrılacaklar. 23 Ocak ve 2-3-6 Şubat tarihlerinde yapılacak atölyeye katılım ücretsizdir.
“Değerli olanı saklamak” fikrinden yola çıkıp bankaların kasa dairelerine uzanan Gizli Saklı Atölyesi’nde çocuklar, Müze’deki gizli hazineleri keşfedecek, sayı avı oynayacak, ilişkilendirme oyunuyla Müze’de keşfettiği nesneleri pekiştirecek. Katılımcıların “değerli olanını saklamak” için origamiden mini kasalar yapacağı, 3-6 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek etkinliğe 10-12 yaş arası çocuklar katılabilirler.
4 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek Yaratıcı Yazma Atölyesi’nde çocuklar yaratıcı drama oyunları oynayacak, canlandırmalar yapacak ve kendi öykülerini yazacaklar. 9-12 yaş çocuklar resim, müzik, yazı, drama gibi farklı disiplinlerle 90 dakika boyunca keyifli vakit geçirecek.
Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyeleri’nde çocukları oyun ve canlandırmalar eşliğinde hem eğlenceli hem de öğretici atölyeler bekliyor. 4-7 yaşa hitap eden ve her grubun yaş düzeyine göre planlanan etkinliklerde masal, hikaye, resim, fotoğraf gibi birçok görsel ve materyal kullanarak çocukların bakış açılarını genişletmeleri, okuduklarını sorgulamaları hedeflenir. 31 Ocak ve 5 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek atölyelerimize tüm meraklı okuyucular davetlidir.
7 Şubat tarihinde çocuklar, Dünya tarihinin en önemli uygarlıklarından birini Anadolu’da kuran Hititler’in anlatıldığı kitabı yazarla birlikte okuyarak, yazarla sohbet etme fırsatı bulacaklar. Bu olağanüstü uygarlığı inceledikten sonra kitaptan etkilendikleri bir sahneyi resmederek atölyeyi tamamlayacaklar. Atölyeye katılım ücreti olmamakla birlikte, atölyeye okunacak kitapla birlikte gelinmesi gerekmektedir.
“Para Para Para”
Türk parası üzerinden Dünya paralarının da eğlenceli oyunlarla tanıtıldığı bir genel kültür aktivitesi olan Dünyanın Parası Atölyesi’nde 8-10 yaş arasındaki çocuklar paranın tarihi ve hayatımızdaki yeri ile ilgili üç boyutlu bir film izleyecekler, ‘para eşleştirme’ oyunu oynayacaklar. Atölye 31 Ocak ve 7 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek.
Çocuklar, Fiyat Keşif Laboratuvarı Atölyesi’nde fiyatların nasıl belirlendiğini ve arz talep yasasının nasıl işlediğini eğlenceli ve aktif bir çalışmayla keşfedecekler. Çocukların ekonomideki farkındalığını geliştirmeyi amaçlayan atölye 29 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek olup 10-12 yaş arası tüm çocuklar davetlidir.
Bütçe Tutum Tasarruf Atölyesi’nde 8-13 yaş arası çocuklar, eğitmenler eşliğindeki müze turunun ardından, tasarrufla ilgili bir hikâye anlatım çalışması yapacaklar. 120 dakika sürecek atölyede matematik yarışması, eski hesap makinelerinin incelenmesi ve kumbara tasarımı gibi farklı etkinlikler de yapılacak. 24-30 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek atölyeye katılım ücreti 20 TL’dir.
“Kumbara da güler miymiş?” demeyin… Bu atölyede mümkün… Bilgisayar programlamanın öğrenilmesine destek olmayı amaçlayan atölyede, çocuklar eğitmenler eşliğinde kod yazarak bilgisayar yazılımı dünyasına ilk adımı atıyorlar. Çocukların yazdıkları kodlar üzerinden hayalini kurdukları eğlenceli kumbaraları da tasarladıkları, 28 Ocak’ta gerçekleşecek atölyeye katılım ücretsiz olup, 7-12 yaş arası tüm çocuklar davetlidir.
Katılımın kontenjanla sınırlı olduğu atölyeler için rezervasyon gereklidir. Rezervasyon esnasında, istenilen atölye adı ve tarihini, atölyeye katılacak çocuğun adı, soyadı, sınıf bilgilerini veli adı-soyadı ve cep telefonu numarasıyla birlikte [email protected] adresine göndermeleri veya 0212 511 18 04 numaralı telefonu arayarak kayıt yaptırmaları gerekmektedir.