5053873217 [email protected]

Fransız markanın coupe SUV gövdeli yeni modeli 200 HP E-Tech tam hibrit motoruyla gücünü, 2.650 bin TL’lik tek versiyon fiyatıyla konumunu belirledi. 220 bin TL’yi bulan opsiyonel donanımları ile araç daha gösterişli hale getirilebiliyor.

Adını 1934 yılında 445 km/s hıza ulaşan Caudron-Renault Rafale uçağından alan yeni Rafale, güncel Austral modelinde de kullanılan 200 HP E-Tech hibrit güç-aktarma sistemine sahip.

Yeni Renault Rafale Türkiye lansmanı, Ege’nin birbirinden güzel duraklarından oluşan harika bir rotada, üst düzey bir sürüş deneyiminin yaratıldığı lansman kurgusuyla #rüzgarınakapıl sloganıyla gerçekleştirildi.

 

Özel olarak Rafale dünyasında kurgulanan Selçuk EfesHavaalanında yapılan ürün sunumunun ardından, Caudron-Renault Rafale uçağının havacılık endüstrisindeki geçmişine atıfta bulunan; orijinal renklerinde tasarlanmış ve lansmana özel sadece Hindistan’da üretilebilen mavi duman çıkartan yarış uçağı ile yeni Renault Rafale’ler pist üzerinde kendilerini gösterdiler.

Yeni Renault Rafale, sürücüsü kendisine yaklaştığında onu tanıyor. Koltuk sırtlığının üst noktasındaki ışıklı Alpine logosu kalp atışı şeklinde yanıp-sönerek sürücüsü ile aralarındaki yakın bağı ifade ediyor. Aydınlatmanın rengi, MULTI-SENSE ayarlarından tercih edilen seçenekle eşleşiyor.

Yeni Renault Rafale hem sürücünün hem de yolcuların konforuna katkıda bulunan bir dizi yapay zekâ destekli işleve de sahip. Örneğin sistem bir cam açıksa klimayı kapatmayı veya çok sıcaksa klimayı açmayı öneriyor. Bu proaktif öneriler, her yolculukta listelenen ve analiz edilen rutin prosedürlere dayanıyor.

Araç yavaşladığında veya fren yaptığında otomatik olarak devreye giren tamamen elektrikli çalıştırma ve enerji geri kazanım sistemi ile E-Techtam hibrid güç-aktarma sistemi, Yeni Renault Rafale’in şehir kullanımlarının %80‘inde elektrik modunda kalabilmesini sağlıyor.Sürücü ayrıca direksiyon üzerindeki butonları kullanarak dört rejeneratif fren seviyesinden birini seçerek şarj sürecine katkıda bulunabiliyor.

Yeni Renault Rafale‘de standart 4Control dört tekerlekten yönlendirme teknolojisi, dar sokaklarda ya da virajlarda işi kolaylaştırıyor. Bu sayede Clio’nun dönüş yarıçapına sahip.

Yakıt tüketimi seviyesi eşdeğer güce sahip içten yanmalı bir motora göre %40‘a kadar daha düşük olan Yeni Renault Rafale; 200 HP E-Tech tam hibrit motor ile 0’dan 100 km/s hıza 8,9 saniyede ulaşırken, 80-120 km/s ara hızlanmasını 5,6 saniyede tamamlıyor.

E-Tech teknolojisi, WLTP döngüsünde 5,0 litre/100 km yakıt tüketimi ile pazarın en iyi verimlilik seviyelerinden birini sunuyor. Üstün yakıt verimliliği ve 55 litre yakıt deposu ile uzun yolculuklar için ideal olan toplam 1.100 kilometrenin üzerinde bir menzil sağlıyor.