5053873217 [email protected]

Apple merakla beklenen iPhone 16’nın çıkış tarihini duyurdu. Kullanıcılarda heyecan yaratan bu gelişme, “iPhone 16 ne zaman çıkacak? iPhone 16 serisi özellikleri neler, fiyatı ne kadar olacak?” sorularını beraberinde getirdi. Modelleri, renkleri ve yeni özellikleriyle iPhone 16’nın yapay zeka destekli bir Siri’ye sahip olması tahmin ediliyor. Apple, ayrıca yeni iOS 18, cihazların daha akıllı ve kullanıcı dostu olmasını sağlayan gelişmiş yapay zeka destekli yeni sürümünü tanıttı. İşte iPhone 16 tanıtım lansmanı tarihi…

Apple merakla beklenen lansman tarihini duyurdu. iPhone 16 serisinin de tanıtılması beklenen lansman 9 Eylül Pazartesi günü saat 20:00’de gerçekleşecek.

IPHONE 16 ÖZELLİKLERİ NELER?

Apple’ın yeni serisi iPhone 16 ile ilgili bazı önemli yenilikler yaptığı iddia ediliyor. Yabancı kaynaklarda yer alan haberlere göre bu özelliklerden bazıları şu şekilde:

Capture Düğmesi: iPhone 16 serisindeki en büyük yeniliklerden biri, tüm modellerde bulunacak olan “Capture” düğmesi.

Bu düğme, sadece fotoğraf çekmekle kalmayacak, aynı zamanda zoom yapmak için kaydırılabilecek, odaklanmak için hafifçe basılabilecek ve fotoğraf çekmek veya video kaydetmek için daha sert basılabilecek.

Ekran İyileştirmeleri: iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinde ekran boyutlarının sırasıyla 6.3 inç ve 6.9 inç olması bekleniyor.

Bu, önceki modellerden daha büyük bir ekran anlamına geliyor ve video izleme ve oyun oynama deneyimini daha da iyileştirebilir.

A18 Pro İşlemcisi Ve Yapay Zeka: iPhone 16 Pro modellerinin A18 Pro işlemcisi ile donatılacağı ve bu sayede yapay zeka fonksiyonlarının daha hızlı ve verimli çalışacağı düşünülüyor.

48mp Ultra Geniş Açili Kamera: Pro modellerinde 48MP ultra geniş açılı kamera ve muhtemelen yeni bir telefoto sensörü gibi kamera iyileştirmeleri bekleniyor.

Bu, zoom yeteneklerini ve genel fotoğraf kalitesini artırabilir.

Beklenen Ek Özellikler

Ayrıca ekrandan Face ID, daha iyi mikrofonlar ve Wi-Fi 7 ile 5G Advanced desteği gibi diğer yükseltmeler de bekleniyor.

Bu yenilikler, özellikle fotoğrafçılık ve yapay zeka özellikleriyle ilgilenen kullanıcılar için iPhone 16 serisini güçlü bir seçenek haline getirecek.

IPHONE 16 HANGİ RENKLERDE ÇIKACAK?

Yabancı kaynaklarda yer alan haberlere göre, iPhone 16’nın sızdırılan renkleri şöyle;

Çöl Titanyumu

Siyah

Beyaz

Yeşil

Sarı

Pembe

Mavi

Mor