5053873217 [email protected]

Önümüzdeki dönem elektrikli B SUV segmenti olacak. Otomobil üreticileri, 40-50 bin eurolardaki elektrikli araçların ardından çıtayı aşağıya çekiyorlar. 400 km menzilli, 30 dakikada yolculuk yapacak kadar şarj olabilen şehir içi kullanım ağırlıklı elektrikli küçük otomobil çağına geçiliyor. Jeep Avenger, Citroen e-C3, Alfa Romeo Junior, Opel Frontera gibi modellerin giriş yaptığı ve yapacağı bu segmentte Kia EV3 modeli de yer almaya hazırlanıyor.

Elektrikli araç pazarına üst segmentten giren Kia, küçük elektrikli aracı EV3 için Türkiye’ye geliş tarihini açıkladı. Türkiye’de elektrikli Niro modelinden sonra 2.4 tonluk elektrikli canavarı EV9’u satışa çıkaran marka, dünya tanıtımı yeni yapılan EV3 için de görüşmelerini sürdürüyor.

 

B crossover segmentindeki yeni Kia EV3, 460 litre bagaj hacmi ve tamamen düz tabana konumlanan iç mekanıyla bir üst segment değerlerine yaklaşıyor.
EV9’da da kullanılar iki adet 12.3 inç’lik ekran ve 5.3 inç’lik klima kontrol ünitesine sahip.

Kia EV3 batarya kapasitesi
81,4 kWh ile segmentinin en yüksek batarya kapasitelerinden biriyle geliştirilen Kia EV3, 150 kW motor gücü ile kullanıcısına 560 km kombine menzil sunacak.
Dördüncü jenerasyon batarya sistemine sahip olan EV3, yalnızca 30 dakikalık hızlı (DC) şarj ile %10’dan %80 seviyesine kadar şarj edilebilecek.
Kia’nın Plan S adı verilen elektrifikasyon sürecinin en yeni modeli olan EV3’ün yılın son çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulması bekleniyor.