5053873217 [email protected]

Uzun süredir Apple tarafında ortaya çıkan haberlere göre yapay zeka üzerinde büyük bir çalışma yürütülüyor. Özellikle yeni işletim sistemi güncellemesi olan iOS 18 ve macOS 15 sürümlerinde birçok yapay zeka özelliği tanıtması beklenen Apple, ünlü Apple analisti Mark Gurman’a göre WWDC’te bu 10 yapay zeka özelliğini tanıtacak. İşte iOS 18 ile gelmesi beklenen yapay zeka özellikleri

iOS 18, yapay zeka özellikleri ile öne çıkacak
Her geçen gün gelişen yapay zeka ile tüm dünya yeni bir döneme geçiş yaparken, Apple da bu düzene ayak uydurmaya çalışıyor. Şimdiye kadar Siri dışında pek başarılı olamayan ve rakiplerine göre geri kalan firma, büyük yapay zeka üreticileri ile işbirliğine gitmeye başlayarak iOS ve macOS gibi işletim sistemlerinde AI özellikleri sunmaya başlayacak.

iOS 18 yapay zeka özellikleri
Apple tarafından düzenlenen WWDC konferansına iki hafta kaldı ve bu etkinlikte Apple’ın yeni yapay zeka özelliklerini ve ana ekran özelleştirme güncellemelerini sunması bekleniyor. Mark Gurman’a göre güncelleme ile birlikte kişiye özel otomatik oluşturulan emojiler, öneri cevaplar ve mesajlar, ve daha fazlası tanıtılacak.