5053873217 [email protected]

2024 yılında toplam pazarda yüzde 30 civarı daralma bekleyen Borusan Otomotiv, piyasanın faizlerin düşeceği sonbaharda yeniden hareketleneceği üzerine plan yapıyor. Öte yandan yeni modellerini piyasaya sunmaya devam ediyor. Borusan Otomotiv, 1984 yılından bu yana yani 40 yıldır temsilciliğini yürüttüğü son modellerinden 2. nesil BMW X2 ailesini yakından tanıttı. Araç mart ayında satılmaya başlanmıştı.

Bir önceki nesline göre daha sportif ve keskin çizgilere sahip yeni BMW X2 özellikle arka tasarımıyla kendini belli ediyor. A sütunundan başlayıp, B sütununa kadar yükselen tavan, C sütununa doğru coupe tarzı çağrıştıran bir kavis çiziyor. Ama sonra coupe araçlardan farklı olarak bir crossover gibi yüksekte sonlanıyor. BMW bu tarz araca SAC formu adını veriyor: Sport Aktivite Cars.

Otomobil, ilk jenerasyona göre 194 mm daha uzun, 21 mm daha geniş ve 64 mm daha yüksek ölçülere sahip.
Büyüyen hatları otomobilin aks mesafesine olumlu yansımış ve yolcu bölümünü halefine göre biraz daha ferahlatmış
Özellikle M Sport tasarım ile daha sportif bir görünüm kazanan yeni BMW X2, yeniden tasarlanan arka aydınlatma grubu ve görünmeyen egzoz çıkışlarına sahip difüzörü ile dikkat çekiyor.

Üç silindirli benzinli-mild hybrid güç ünitesine sahip yeni BMW X2 sDrive20i, 48V teknolojili motoru sayesinde 170 beygir güç üretiyor.
WLTP değerlerine göre 6-6,5 lt / 100 km yakıt tüketim değeri açıklanıyor.
7 ileri çift kavramalı şanzımanla kombine edilmiş bu ünite yakıt ekonomisi vaat ediyor.