5053873217 [email protected]

1 NİSAN’DA OKULLAR TATİL Mİ?

1 Nisan yani seçimden bir gün sonra okulların tatil olup olmadığı merak ediliyor. 31 Mart 2024 Pazar günü yerel seçimlerin ardından oy sayım işlemi okullar yapılacak. Oy verme işlemi sonrası oy sayımı , dökümü ve tutanakların düzenlenmesi vb işlemler gece geç saatlere kadar devam edecek. Peki 1 Nisan okullar tatil mi? Seçimden sonraki gün okullar tatil mi, 1 Nisan Pazartesi okul var mı, MEB açıklaması geldi mi? İşte yanıtı

1 Nisan’da okulların tatil olup olmayacağına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak 2023 yılında yapılan 14 Mayıs ve 29 Mayıs seçimlerinin ertesi günü okullar tatil edilmişti.

 

YSK, seçimin mart ayında olması nedeniyle mevsim şartları ve güneşin batış saatini dikkate alarak, doğudaki 32 ilde oy verme saatini bir saat erkene aldı. Bu nedenle, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis illerinde ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak.

Bu illerin dışında kalan diğer illerde oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak.