5053873217 [email protected]

Dune: Çöl Gezegeni’nin devam filmi 1 Mart’ta vizyona girdi.

Ünlü yazar Frank Herbert’ün aynı isimli bilim kurgu-fantezi eserinden uyarlanan film, gişe rekoru kırdı.


Başrollerinde Timothee Chalamat ile Zendaya’nın yer aldığı Dune 2 filmi, Kuzey Amerika’da 82,5 milyon dolar hasılat elde etti.

Paul Atreides’in hikayesini konu alan film, dünya çapında ise 182,5 milyon dolar hasılat elde ederek 2024 yılının en iyi açılış yapan filmi oldu.

2021 yılında vizyona giren ilk Dune filmi 41 milyon dolar ile açılış yapmıştı.

Warner Bros. ve Legendary Entertainment’in yapımcılığını üstlendiği filmin bütçesi 190 milyon dolar olarak açıklanmıştı. Filmin tanıtım masrafları ise 100 milyon dolar civarında.

 

Dune’un devam filmi sırasıyla en çok İngiltere, Fransa, Almanya, Güney Kore ve Avustralya’da izlendi.

DUNE: ÇÖL GEZEGENİ BÖLÜM 2 KONUSU
Filmde Paul, Harkonnen ailesinin saldırısından kurtulduktan sonra, Fremenlerle birlikte yaşamaya başlar. Fremenlerin yardımıyla, Arrakis’in kontrolüne yeniden sahip olmak ve evrenin kaderini değiştirmek için mücadele eder.

İKİ FİLM ARASINDAKİ FARKI AÇIKLADI

İlk film ile ikinci film arasındaki farkı açıklayan yönetmen Villeneuve, “Birinci film daha çok düşünsel tondaydı. Ancak devam filmi, aksiyon dolu, destansı bir savaş filmi. Çok daha yoğun olacak” dedi. İkinci filmde görsel açıdan da büyük değişiklikler yapıldığını ifade eden ünlü yönetmen, “Tekrar hissi istemiyordum. Her şey yeni” ifadelerini kullandı.