5053873217 [email protected]

Tekfen Filarmoni, 28 Mart’ta Maurice Ravel’in en önemli yapıtlarından “Daphnis ve Khloe” adlı bale müziğinin Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek. Ravel’in bu büyülü eserini, Daimi Şef Aziz Shokhakimov yönetimindeki Tekfen Filarmoni, Şef Masis Aram Gözbek yönetimindeki MAGMA Filarmoni Korosu ile birlikte seslendirecek. Müziğe ise Yiğit Sertdemir’in rejisiyle, Merve Dizdar’ın anlatımı eşlik edecek.

Bir Türkiye prömiyerine imza atmaya hazırlanan Tekfen Filarmoni, 20. yüzyılın başında yaşayan Fransız besteci Maurice Ravel’in, Antik Yunan edebiyatının önemli örneklerinden “Daphnis ve Khloe”nin hikayesini 28 Mart’ta Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek konserde sanatseverlerle buluşacak. Eseri daimi Şef Aziz Shokhakimov yönetimindeki Tekfen Filarmoni ve Şef Masis Aram Gözbek yönetimindeki MAGMA Filarmoni Korosu icra edecek. Midilli Adası’nın kırlarında büyüyen iki genç olan Daphnis ve Khloe’nin serüvenlerle dolu aşk hikayesini ülkemizin sevilen sanatçılarından, Cannes ödüllü Merve Dizdar anlatacak. Tiyatro yönetmeni Yiğit Sertdemir’in metni ve rejisiyle sahnelenecek temsilin kostüm ve dekoru ise Candan Seda Balaban tarafından tasarlanacak.

Dünya edebiyatında pastoral anlatının ilk örneği olarak kabul edilen hikaye, asırlar boyu birçok yazar, ozan, heykeltraş, ressam ve müzisyene ilham kaynağı olmuştur. Empresiyonizm Akımına has zengin armoniler sunan bir saat uzunluğundaki bale müziği Ravel’in en uzun ve aynı zamanda en beğenilen eserlerinin başında geliyor.