5053873217 [email protected]

Geçtiğimiz cuma günü yapılan MG Türkiye distribütörü Doğan Trend Otomotiv yöneticileri Kağan Dağtekin ve Tibet Soysal‘ın katıldığı bilgilendirme toplantısında markanın 2024 ve sonrasındaki yeni model haritası da konuşuldu. 2024 yılında küçük hatcback hibrit MG3 ve üstsüz cabrio Cyberster modellerini Türkiye’de satışa sunmaya hazırlanıyor. Markanın asıl dikkat çekici yeni modeli ise MG7 olacak. MG7 Türkiye’de yola çıkacak yekilde geliştiriliyor. 2025 yılı şubat ayında satışa çıkacağı açıklanan yeni sedanın arka planında da önemli bir gayret göze çarptı.

Daha önce MG tarafından Avrupa dışı pazarlarda satışa çıkacağı açıklanan ve buna göre homologasyon izinleri (trafiğe çıkması için gerekli yasal teknik uygunluk izinleri) alınan MG7 modeli, Doğan Trend Otomotiv’in elini taşın altına koymasıyla 10 milyon dolara direksiyon Türkiye ve Avrupa’ya da çevirdi.

188 hp gücünde 1.5 lt hacimli motoru Türkiye vergi sistemine uygun. Kompakt sedan otomobil Dogan Grubu desteğiyle yüksek satış rakamlarına aday.
Türkiye’deki satışı için belli garantiler veren Doğan Trend Otomotiv, Çinli şirketi ikna etti ve MG yöneticileri aracın Avrupa uyumluluğu için 10 milyon dolarlık ek yatırıma olur verdi. araç 2024 yılı içinde tüm geliştirmeleri tamamlanarak, 2025 yılı başında öncelikle Türkiye4de satılmaya başlanacak.

Doğuş Trend Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Dağtekin, konuyla ilgili şunları dile getirdi:

“Evet, bu ürün özelinde Avrupa’yla ilgili planları yoktu. Çünkü Avrupa’da sedan çok tercih edilen bir segment değil ama bizden aldıkları yönlendirmelerle ve bizimle elimizi taşın altına koyup belli garantiler vermemizle beraber MG7’nin Avrupa uyumlanması ile ilgili bütçeyi onayladılar ve bu yatırımı yaptılar. Bu bütçeler de ufak rakamlar değil.”