5053873217 [email protected]

Cem Karaca’nın hayatını konu alan “Cem Karaca’nın Gözyaşları” filminde 26 Ocak’ta izleyiciyle buluşacak.

Cem Karaca’nın Gözyaşları filmi gala gösteriminde AKM’de sanatseverlerle buluştu. Cem Karaca’nın oğlu Emrah ve Cem Karaca’ya hayat veren İsmail Hacıoğlu “Tamirci Çırağı” adlı şarkıda düet yaptı.

 

Hacıoğlu, “Merhaba gençler ve her zaman genç kalanlar, şimdi sahnenin asıl sahibi geliyor” dedi ve Karaca’nın hologram görüntüsü yansıtıldı.
Yönetmen Yüksel Aksu, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki gösterim öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Karaca’nın bir dünya starı olduğunu belirterek, “Bence çok güzel bir film oldu. Ben yerden birkaç kere para verip izlerim. Dolayısıyla alnım ak, yüzüm pak. Herkese tavsiye ediyorum. Bu kültürün, bu geleneğin, Anadolu rockın ve dünya çapındaki bir sanatçının biyografisini, yeni kuşaklar da öğrenmeli diye düşünüyorum.” dedi.

Filmde Karaca’yı canlandıran ve performansıyla büyük beğeni toplayan oyuncu İsmail Hacıoğlu, ekipçe çok heyecanlı olduklarını dile getirerek, “Bir kısmımız için 6 aylık bir serüven oldu bu. Bir kısmımız için de 7-8 haftada tükendi gitti. Umarım izleyenlerde tükenmeyecek bir iş olur. Bir efsaneden bahsetmeye çalıştık. Tabii ki haddimiz değil ama elimizden geldiğince çalıştık. Son söz seyircinin. Çok heyecanlıyım. Çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

Hacıoğlu, çekimler sırasında her gün 2,5 saatlik özel bir makyaj yapıldığının altını çizerek, “Benim için her sahne ayrı bir anlam ifade ediyor. (Karaca’nın) Babasıyla vedalaştığı, Yasemin Hanım ile oynadığımız sahnenin benim gönlümde ayrı bir yeri var.” ifadelerini kullandı.

 

Yasemin Yalçın, film için uzun bir süre çalıştıklarına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

“Büyük bir emek söz konusu. Çok heyecanla başladık. Çok güzel bir ekiptik. Aslında her zaman bulunası bir ekip değildi. Yönetmenimiz, oyuncu arkadaşlarımız, İsmail zaten bir sürü işe güzel anılar, güzel alkışlar bıraktı. Fikret için daha önce de söyledim; ‘Karşımda Fikret Kuşkan varsa, sırtımız iyidir, sağlamdadır.’ derim. Bu bir Yüksel Aksu filmi. Bana teklif de kendisinden geldi. Onun sözüne, fikrine ve kadrajına her zaman çok inanıyorum. Bana, ‘Şurada bir ağaç ol’ dese, ‘Yoldan geçen birini oynar mısın?’ dese, Yüksel Aksu’ya oynarım.”


Filmde sanatçının babası Mehmet Karaca’yı oynayan Fikret Kuşkan ise Aksu ile uzun yıllar süren bir dostlukları olduğunu ve 30 yıl sonra yeniden aynı projede yer aldıklarını aktardı.

Kuşkan, yapıma katkısı bulunan herkese teşekkür ederek, “Bu filme emeği dokunan herkese minnettarım. Bu işin içinde olmaktan dolayı da onur ve gurur duyuyorum.”

Filmde oynaması için kendisini Yüksel Aksu’nun aradığını sözlerine ekleyen Kuşkan, “Yüksel bana ‘Bunu yapıyoruz.’ dediğinde, evet yaparız. Çünkü kendi üslubunu, stilini, tarzını kendi dilini oluşturmuş, en kıymetli yönetmenlerimizden biri olduğunu düşünüyorum, sadece arkadaşım, dostum olarak değil.” değerlendirmesini yaptı.