5053873217 [email protected]

WhatsApp, dünyanın en popüler platformlarından biri olmasına rağmen, yeni yılda kullanıcılara pek hoş gelmeyen bir değişiklikle karşılandı. Platform, genellikle kullanıcı konforunu düşünerek yapılan değişikliklerle bilinir, ancak bu sefer gelen haberler pek iç açıcı değil.

Söz konusu değişiklik, özellikle yedekleme süreçleriyle ilgilidir. Son bilgilere göre, WhatsApp yedeklemeleri artık Android kullanıcılarının Google Drive depolama alanını kullanacak. Şirket, bu değişikliği geçtiğimiz ay duyurdu.


Eğer ücretsiz bir Google Drive kullanıcısıysanız, depolama kapasitesi 15 GB ile sınırlıdır. Ayrıca, aktif bir şekilde Google Fotoğraflar, Gmail ve Drive gibi Google hizmetlerini kullanıyorsanız, bu durumu dikkate almanız önemli.

Meta’nın (WhatsApp’ın ana şirketi) bu değişikliği 2024 yılının ilk yarısında tüm Android kullanıcılarına uygulayacağına dair iddialar bulunmaktadır. Ancak, kullanıcılar bu yedekleme değişikliğine 30 gün önceden bir bildirim alacaklar, bu da kullanıcılara haberdar olma şansı tanıyacak. (Shiftdelete)