5053873217 [email protected]

Porsche, lüks sedan modeli Panamera’nın 3. neslini tanıttı. Yeni Panamera, Taycan ve yeni Cayenne modeli gibi daha teknolojik bir kokpit, donanım ve daha performanslı olarak döndü.

Dış tasarımda genel formunu kuruyan Panamera’nın ön tarafında en dikkat çeken değişim büyük hava girişleri ve standart olarak sunulan matrix LED farlar.


Far başına 32.000’den fazla piksele sahip yüksek çözünürlüklü HD Matrix LED aydınlatma sistemi ise opsiyonel olarak sunuluyor. Özel şerit aydınlatma gibi özelliği olan verisyonun aydınlatma aralığı 600 metreye kadar çıkıyor.

Arka tarafta ise aynı yapı neredeyse tamamen korunmuş. Boydan boya uzanan ince ışık barı ve altında gizli Porsche yazısı yine yerinde.

Yeni Panamera, Taycan veya yeni Cayenne gibi çok daha teknolojik dokunmatik ekranlara ve tuşlara geçiş yapıyor. Adeta her yeri ekranlarla donatılan kabinde 12.6 inçlik dijital gösterge paneli, multimedya ekranı ve 10.9 inçlik opsiyonel yolcu ekranı yer alıyor.

Direksiyon başındaki kişinin dikkatinin dağılmasını önlemek amacıyla yolcu ekranı sürücü koltuğundan görülemiyor. Bir diğer önemli değişiklik vites seçici artık direksiyonun sağ tarafında yer alıyor.

Aynı zamanda arka taraftaki yolcular için de bir ekran bulunuyor.

Yeni Panamera’da dört farklı E-Hybrid güç ünitesi yer alıyor. Bunlardan sadece birinin verileri açıklandı. Panamera Turbo E-Hybrid, 4.0 litre twin-turbo V8 motor ve 25.9 kWsa’lik bataryadan güç alan bir elektrik motorundan ortan güç alıyor. 8 ileri çift kavramalı PDK şanzımana sahip model, 670 beygir güç sunuyor. Araç maksimum 314 km/sa ulaşabilirken 0’dan 100’e sadece 3 saniyede ulaşıyor. Ayrıca bu versiyon yeni Cayenne’de de gördüğümüz gibi 93 km’ye kadar elektrikli sürüş sunuyor.

Hibrit versiyonla birlikte 2.9 litre turbo V6 motora sahip, 348 hp güç ve 500 Nm tork sunan bir versiyonda geliyor.

Yeni Panamera standart olarak Porsche Aktif Süspansiyon Yönetimi (PASM) özelliğine sahip çift odacıklı, iki valfli havalı süspansiyonla geliyor. Ayrıca yenilikçi Porsche Active Ride aktif süspansiyon sistemi de yeni Panamera’nın E-Hybrid modellerinde opsiyonel olarak sunuluyor.

İlgili mod etkinleştirilirse, yeni Panamera bir motosiklet gibi virajlara doğru eğiliyor. Hızlanırken ön tarafı, yavaşlarken arkayı aşağı doğru çeker. Hareketsiz durumdayken, Porsche Active Ride süspansiyon sistemi gövdeyi konforlu bir giriş veya çıkış yüksekliğine kaldırır.

Porsche InnoDrive özelliği geliştirilerek daha yüksek bir otonom sürüş sağlanmış. Hatta buna ek olarak otomatik park esnasında sürücünün artık araçta olmasına da gerek yok. Yeni Remote ParkAssist işleviyle park etme işlemi akıllı telefondan izlenebiliyor.