5053873217 [email protected]

Efsane otomobil Golf GTI nam-ı diğer kırmızı çizgili GOLF için ilk etapta 5 bin adetlik bir üretim planlandı, ancak bunun mütevazi bir planlama olduğu kısa sürede ortaya çıktı. Model kısa sürede bir ikon haline geldi. Sonuçta, toplam 461 bin 690 adetlik Golf GTI Mk1, üretim hatlarından çıktı. İlk Golf GTI geride bıraktığı yıllar içinde zamansız bir klasik haline geldi. Ve bugün, 2,4 milyondan fazla üretilerek dünyanın en başarılı kompakt spor otomobili konumuna ulaştı.

İşte bu ikonik modelin sekizinci nesli Türkiye’de 2.545.000 TL’den başlayan liste fiyatıyla satışa sunuldu. Yeni Golf GTI, doğrudan enjeksiyonlu 245 PS güç ve 370 Nm tork üreten turbo şarjlı (TSI) motorla donatılmış. Ultra hızlı değiştirme özelliğine sahip 7 vitesli, çift kavramalı şanzıman (DSG) standart olarak sunuluyor. Elektronik olarak sınırlanan maksimum hız ise 250 km/s.

Yeni elektro-hidrolik diferansiyel kilidi virajın dış tarafında bulunan tekerleğe aktarılan gücü arttırarak önden kopma (understeering) limitini üst seviyelere çıkarıyor. Böylece araç, virajları yüksek hızlarda bile son derece doğal bir şekilde geride bırakıyor ve virajlardan herhangi bir çekiş kaybı yaşamadan çıkıyor.

Önceki modellere göre yeni Golf GTI, daha alçak, daha uzun ve daha dinamik. Tasarımcılar her bir gövde parçasını sıfırdan tasarlamış ve aracın rüzgar tünelindeki özelliklerini iyileştirmek için aerodinamik uzmanları ile birlikte çalışmışlar. Temel modelin sürtünme katsayısı (Cd) 0,3’ten 0,275’e düşürülmüş. Aerodinamik tasarım, GTI özelinde birkaç bireysel önlem sayesinde daha da iyileştirilmiş. Bunlara, sürtünme açısından optimize edilmiş dış aynalar, aerodinamik köşeler, özel GTI tavan spoyleri ve davlumbaz tasarımı dahil.

Radyatör ızgarasındaki kırmızı şerit, bir GTI’ın olmazsa olmazı. Bu şerit, radyatör ızgarasının tamamen çevrelendiği birinci GTI nesline dayanıyor. Bugün bu kırmızı şerit, radyatör ızgarasının üst tarafından başlayarak aracın ön kısmında sağ ve sol ön çamurluklara kadar uzanıyor. Kırmızı GTI çizgisi, ilk kez LED ışık şeridi ile birlikte geliyor. Bu LED ışık şeridi, standart olarak sunulan IQ.Light LED Matrix farların dış kısmından radyatör ızgarasının ortasında bulunan Volkswagen amblemine kadar uzanıyor. Bu, Golf GTI’a yeni ve benzersiz bir ışık imzası kazandırıyor.

Ön panelin alt kısmı petek şeklindeki tipik siyah hava girişli GTI’a özgü tasarıma sahip. Beşli şekilde gruplanmış bal peteği biçimli LED sis farları opsiyonel olarak sunuluyor. GTI’ın diğer dış tasarım özellikleri ön hava kanalları, yan marşpiyeller ve arka difüzör çerçevesi olarak özetlenebilir. Standart olarak sunulan 18 inç “Richmond” alüminyum alaşım jantlar da Golf GTI için özel olarak tasarlanmış. Arka difüzörün sol ve sağ tarafında bulunan egzoz çıkışları; ön çamurluklar, bagaj kapağı ve radyatör ızgarası üzerinde bulunan krom/kırmızı GTI amblemleri de Golf GTI’ya özgü özellikler arasında.