5053873217 [email protected]

Taylor Swift aynı anda en az dört albümü Billboard’un 200 listesinde ilk 10’a giren yaşayan ilk sanatçı oldu. Swift’in son albümü; önceki albümleri “Midnights”, “Lover” ve “Folklore” gibi, listede bir numara oldu. Billboard 200 listesi, haftalık albüm satış rakamlarıyla oluşturuluyor.

Billboard’a göre, yaşayan diğer tek sanatçı 1966’da Going Places, Whipped Cream & Other Delights, South of the Border ve The Lonely Bull albümleriyle Herb Alpert’ti.

Prince’in 2016’daki ölümünün ardından, yıldızın ilk 10’da beş albümü yer aldı: The Very Best of Prince, Purple Rain, The Hits/The B-Sides, Ultimate ve 1999.
Speak Now (Taylor’s Version) adlı albüm, Swift’in Billboard listesindeki 12’nci bir numaralı albümü. Sanatçının yeniden kaydedilen ve yeniden yayınlanan üçüncü albümü “Mine,” “Dear John,” “Back to December” ve “Ours” gibi hitleri içeriyor.

Grammy ödüllü sanatçı, 7 Temmuz’da albümünün çıkış haberini paylaşırken, “İşte burada. Sizin, benim, bizim. 18-20 yaşları arasında genç bir kadın olarak yaşadığım kaprisler, fanteziler, gönül yaraları, dramlar ve trajediler hakkında tek başıma yazdığım bir albüm” ifadesini kullanmıştı.

33 yaşındaki şarkıcı, “Hikayeyi anlatmanın doğru yolunu saplantı haline getirerek üst üste parça listeleri hazırladığımı hatırlıyorum. Seçimlerimde acımasız olmak zorunda kaldım ve şimdi hala gurur duyduğum bazı şarkıları arkamda bıraktım” demişti.