5053873217 [email protected]

Tesla, TOGG derken bir elektrikli atağı da Renault’tan geliyor. Üstelik öyle böyle bir atak değil. Piyasayı sallayacak bir ataktan bahsediyoruz. Renault Toros fiyatıyla yolları sallayabilir.


Bir dönemin vazgeçilmez otomobilleri arasında yer alan Renault Toros, ya da global pazardaki ismi ile Renault 12, 2023 ile birlikte bir kez daha yollara çıkmaya hazırlanıyor.

Elektrikli otomobillere geçiş sürecinde, rakiplerine nazaran daha istekli bir görünüm sergileyen Renault, şu sıralar yeni elektrikli modelleri ile nabız yokluyor. Bilindiği üzere Fransız otomobil devi hali hazırda Megane’dan Toros’a kadar pek çok elektrikli model üzerinde mesai harcıyor.

 

Avrupa’da 2035 yılı itibariyle içten yanmalı motorlara sahip olan otomobillerin üretimi duracak Bu sebepten ötürü genel kitle otomobiller tarafında elektrikli motora sahip araçlara yönelmeye başladı.

Bu durum Renault gibi köklü üreticilerin, ikonik modellerini elektrikli formatta satışa sunmasına zemin hazırladı. Nitekim Renault 12 de bu formatın öncülerinden biri olarak satışa çıkacak. Hali hazırda tasarımı ve iç hatları tamamen tamamlanmış olan otomobilin önümüzdeki Kasım ayında satışa sunulacağı belirtiliyor. Ayrıca Fransa kaynaklı haberlere göre otomobil önümüzdeki Mayıs ayında ön siparişe sunulacak.