5053873217 [email protected]

Ridley Scott, beş dalda Oscar kazanan ve başrol oyuncusu Russell Crowe’a En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ını kazandıran ünlü Gladyatör filmini 23 yıl sonra tekrar çekmeye hazırlanıyor.

Ridley Scott’ın yenide yönetmenliğini üstleneceği ve “Aftersun” filmiyle son dönemde yıldızı parlayan Paul Mescal’ın başrolde yer alacağı yeni Gladyatör filmine efsane oyuncu Denzel Washington dahil oluyor.

 

Deadline’ın haberine göre kadrosunun giderek şekillenmeye başladığı filmde Washington’ın nasıl bir rol üstleneceği henüz açıklanmadı ancak oyuncunun “dikkat çekici” ve “ses getirecek” bir rolde olacağı belirtiliyor.

 

Yönetmen Ridley Scott ile American Gangster (2017) filminde çalışan Washington, 16 sene sonra Scott ile yeniden bir araya gelecek.

 

Bu yıl, Martin McDonagh yönetmenliğindeki “The Banshess of Inisherin” ile kariyerinin ilk Oscar adaylığını alan başarılı oyuncu Barry Keoghan, Gladyatör’ün devam filminin kadrosuna katıldı.

Barry Keoghan’ın ise filmin ana kötü karakteri olarak projeye dahil olduğu ve Roma’yı 209’dan 211’e kadar yöneten Roma İmparatoru Geta’nın, diğer adıyla Publius Septimius Geta’nın kurgusal bir versiyonunu oynayacağı iddia ediliyor.

 

Geçen ay çıkan haberlerde, yeni filmin, ilk filmde Maximus tarafından kurtarılan Joaquin Phoenix’in canlandırdığı zalim Commodus’un yeğeni Lucius’un hikayesinin anlatılacağı yazılmıştı.

Lucius’un annesi Lucilla karakterini canlandıran Connie Nielsen’in, köle tüccarları tarafından evinden kaçırılan bir adam olan Juba’yı oynayan Djimon Hounsou ile birlikte filme geri döneceği söyleniyor.

Filmin sonunda Russell Crowe’un canlandırdığı karakter ölmüştü. Dolayısıyla Crowe’un yeni filmde yer alması beklenmiyor.