5053873217 [email protected]

Le Mans’ı kazanan 911 RSR modeli ve ardından 911 GT3 R modelinde hayata geçirilen merkezi radyatör konsepti oluşturuyor. Önceki otomobillerdeki üç radyatörlü düzen yerine yeni 911 GT3 RS modelinde otomobilin önünde, diğer 911 modellerinde bagaj bölmesinin bulunduğu yerde büyük, açılı bir merkezi radyatör bulunuyor.

Önde ve iki parçalı arka kanatta sürekli olarak ayarlanabilen kanat elemanları, bir dizi diğer aerodinamik önlemle birlikte 200 km/sa hızda 409 kg toplam bastırma kuvveti sağlıyor. 285 km/sa hızda toplam bastırma kuvveti ise 860 kg’a ulaşıyor.

Bu modelle birlikte ilk kez bir seri üretim Porsche modeline DRS dahil edildi. DRS pistin düz bölümlerinde düşük sürtünme ve daha yüksek hız elde etmek için kanatların belirli bir çalışma aralığında tek düğmeye basılarak düzleştirilmesini sağlıyor. Hava freni işlevi, yüksek hızlarda acil frenleme sırasında etkinleştiriliyor: Ön ve arka taraftaki kanat elemanları maksimuma ayarlanıyor ve tekerlek frenlerini önemli ölçüde destekleyen aerodinamik yavaşlama etkisi yaratılıyor.

Bir Porsche seri üretim modelinde ilk kez arka kanadın üst kenarı otomobilin tavanından daha yüksek. Ayrıca, 911 GT3 RS modelinin ön tarafında artık bir ön spoiler bulunmuyor, bunun yerine üzerinden ve altından akan havayı bölen bir ön deflektör yer alıyor. Yan kanatlar havayı dışarıya yönlendiriyor. Ön tekerlek kemeri havalandırması, ön kanatlardaki panjurlu açıklıklar aracılığıyla sağlanıyor.