Yaprak Biti
Kanatsızları dişi, kanatlıları ise erkek olan yaprak biti özellikle meyve ağaçları için oldukça zararlıdır. Dişi bütün dal boyunca sıvayarak ağacın dalına yavrularını bırakır. Bu yavrular ağacın yaprak açacağı dönemde çıkar ve tomurcukları, yaprakları yer. Kısa süreler içinde ergen olur ve çiftleşmeye başlar. Zamanla diğer ağaçlara sıçrayarak çok daha fazla zarara sebep olur. Koloniler halinde yaşayan bir canlı türüdür. Beslendikleri yapraklar zamanla içe doğru kıvrılır. Buda bitlerin yaşamasını çok daha kolaylaştırır. Özellikle fidanlar ve genç ağaçlar için bu tür çok zararlıdır.
Yaprak Biti il Mücadele
Birçok farklı türde düşmanı bulunan yaprak biti eğer düşmanlarının yoğun olduğu bir bölgedeyse kolaylıkla kontrol altına alınabilir. Ama bu canlıların barınmaması için özellikle sonbahar döneminde ağaçlar kontrol edilmeli ve larva görülen bütün dallar budanmalıdır. Ağaçların arasında ki mesafe uzun olmalıdır. Çok fazla azotlu gübre kullanılmamalıdır.
Genelde bu yöntemle yaprak bitleriyle müdahale edilebildiğinden ilaçlama yöntemine çok fazla başvurulması tavsiye edilmemektedir. İlaçlanma yapılacaksa çiçeklenme döneminden önce yazın yapılmalıdır. Kullanılan ürünlere direnç geliştirilmemesi için kullanılacak ilaç miktarı dikkatli şekilde seçilmelidir. Daha fazla bilgi için https://www.hortiturkey.com/zirai-mucadele/elma-armut-ve-ayvada-yaprakbitleri sitesine gidebilirsiniz.