5053873217 [email protected]

Doların düşmesiyle Apple fiyatları düşecek mi sorusu yakından incelemeye alındı. Dolardaki yükseliş sonrasında 18 TL’ye dayanmasıyla fiyatlarında güncelleme yaparak marka ve modellerine zam yapan Apple’in 13.5 TL’den seyreden dolar akabinde ne yapacağı merak ediliyor. Peki, iPhone fiyatları ucuzlayacak mı? İşte güncel Apple fiyatları.

Merkez Bankası’nın 100 baz puanlık faiz indirimiyle tarihi rekora imza atan ve 18 TL’yi geçen dolar fiyatının sonrasında Apple fiyatlarında güncelleme gitmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarından sonra sert bir düşüş içerisine giren dolar, TL bazında 13.5 seviyelerine kadar gerileyince iPhone telefon fiyatlarında düşüş yaşanıp yaşanmayacağı sorgulanmaya başlandı.

Erdoğan, Kabine Toplantısının hemen ardından kurdaki dalgalanmaları durdurmak adına alınacak 10 maddelik tedbiri kamuoyu ile paylaştı. Erdoğan, “Hiçbir vatandaşımızın ‘kur daha yüksek olacak’ diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak. Türk lirası mevduat geliri kur altında kalırsa aradaki fark ödenecek.” dedi.

Son haftalarda artan dolar sonrasında 18 Aralık 2021 tarihinde fiyatlarını güncellemeye kadar giren Apple, iPhone marka telefonlarına zam yapmıştı. ABD’li teknoloji devi, dolar kurunun 17 lira seviyelerine kadar yükselmesi sonrasında aldığı karar neticesinde Türkiye’deki iPhone marka telefon fiyatlarını uçuk rakamlara kadar getirmişti.

Bundan sonraki süreçte dolar kurunun 13.5 TL seviyelerine kadar gelmesiyle Apple’nin iPhone markalarında ucuzluğa gidip gitmeyeceği merak ediliyor.