5053873217 [email protected]

 

 

Fulya Soybaş’ın moderatörlüğünde gerçekleşen Hürriyet Bizimle Youtube yayının bu haftaki konuğu Prof. Dr. Uğur Batı, yaşam ve iletişim konusunda pek çok dikkat çekici noktaya değinirken pandeminin insan davranışlarına yansıyan değişimlerini de değerlendirdi.

İletişimci ve akademisyen Prof. Dr. Uğur Batı bu hafta yayınlanan Hürriyet Bizimle programının konuğu oldu. Fulya Soybaş’ın moderatörlüğündeki programda; pandeminin insan davranışları üzerindeki etkileri, sosyal medyanın konumu, hızlı bir şekilde monotonlaşan evlilikler ve yeni para birimi bitcoin gibi birçok farklı konu konuşuldu.

 

Aralarında çok satan kitapların da bulunduğu 19 eserde imzası bulunan Prof. Dr. Uğur Batı aynı zamanda dünyaca ünlü dergilerin köşe yazarlığını yapıyor. Dilbilim, göstergebilim, ikna edici iletişim konuları üzerinde çalışan Uğur Batı, “İletişim şekillerimizin farklılaşmasının sebebi sadece pandemi değil. Biz öncelikle birbirimizden daha sonra hayattan koptuk. Aslında bu yeni bir durum değil. Yıllardır bağlantımız kopuk şekilde yaşıyoruz. Bunun çözümü ise çok uzakta değil. Doğaya dönmek insana ne ile bağlantılı olduğunu hatırlatıyor” dedi. Evliliğin vicdani beyinle yapıldığının söyleyen Batı, “Kişiler önce birbirlerini oldukları gibi sever sonra da birbirini değiştirmeye çalışır. Eşlerini istedikleri forma sokmaya çalışan çiftler, bunu yaparken maalesef aşkı kaçırıyor” diyerek devam etti. Hayatın ara yüzünü değil aslını yaşamamız gerektiğini söyleyen Uğur Batı, insan yaşamıyla ilgili dikkat çekici noktalara değindi.

 

www.youtube.com/watch?v=KjGbKUT8B-s&ab_channel=H%C3%BCrriyet