5053873217 [email protected]

Cenk Ertürk’ün yazıp yönettiği Nuh Tepesi, babasının ölmeden önceki son dileği olan köydeki “Nuh Ağacı”nın altına gömülme isteğini yerine getirmeye çalışan Ömer’in, ağacın kadim zamanlardan kalma olduğuna inanan köylülerle olan hikâyesini anlatan film Netflix’de yayınlanmaya başlaması ile ilgi odağı oldu.

 

Peki Nuh Tepesi Nerede Çekildi?

Filmin giriş kısmında çokça gördüğümüz Bursa manzaraları aslında filmin çekildiği yer ile ilgili ip ucu da veriyor. ‘Nuh Tepesi’ için bir araya gelen ekip Keles’in Harmanalanı Köyü’nde çekimleri tamamladı.

Bursa, Keles ilçesine bağlı, vadi içinde şirin bir köy olan Harmanalanı, son yıllarda kömür madeni ile de tanınıyor. Ama… Köyün tek özelliği kömür değil. Gerçek bir Yörük köyü olan Harmanalanı aynı zamanda, Anadolu evliyaları arasında özel bir yeri olan Saçlı Habib Efendi’nin kabrini barındırıyor.

Filmin Geçmişi

Dünya prömiyerini Tribeca Film Festivali’ne yapan, sonrasında Adana Film Festivali’nde En iyi Film ve En İyi Yönetmen olmak üzere birçok ödül kazanan Nuh Tepesi, özellikle de senaryosuyla öne çıkan bir yapım. Ama başarılı bir filmin ulusal yarışmalarda fazlaca karşımıza çıkmaması ayrıca düşündürücü. Cenk Ertürk’ü Pencereler Arasında ve Kimse Elimi Tutmasın gibi kısa filmlerinden tanıyoruz. Nuh Tepesi yanlışlarla yoğrulmuş bir baba ile oğulun hikayesi. Hamile karısıyla arası bozulan, orta yaş krizinin arkasında debelenen Ömer, babasının son isteğini yerine getirmek üzere memleketleri Bursa’ya gelir. Baba İbrahim hasta olduğu için köy evinde inzivaya çekilmiş bir biçimde kendi elleriyle diktiği Nuh Tepesi’ndeki ağacın altına gömülmek istemektedir. Ama köylüler bu kutsal ağacı çoktan kendilerine mal etmiştir.

 

Nuh Tepesi – Noah Land Filmi Oyuncuları

İbrahim: Haluk Bilginer

Ömer: Ali Atay

Cevdet: Mehmet Özgür

Ahmet: Arın Kuşaksızoğlu

Elif: Hande Doğandemir

Kerem Alp Kabul

Hüseyin Taş

Murat Deniz

Nuh Tepesi – Noah Land Filmi Yönetmeni

Yönetmen – Senarist: Cenk Ertürk

Yapımcı: Alp Ertürk – Şevki Tuna Ertürk – Cenk Ertürk

CGV Mars Dağıtım