5053873217 [email protected]

Apple, geçtiğimiz günlerde telefonları bilerek yavaşlattığını kabul etmiş ve yaptığı açıklamada bu karardan dolayı özür dilemişti. Şirket Ocak ayı sonunu beklemeden bugünden itibaren indirimli batarya değişim programı başlattığını açıkladı.

Teknoloji devi Apple, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla eski telefonları bilerek yavaşlattığını kabul etmiş ve kullanıcılarının tepkisini çekmişti. Birbiri ardına gelen davalar sonucu firma bu kararından geri adım atarak özür dilemiş ve yavaşlatılan bataryaların değişimi için bir kampanya başlatacağını duyurmuştu.

Şirket Ocak ayı sonunu beklemeden bugünden itibaren indirimli batarya değişim programı başlattığını açıkladı. Teknoloji devi, kampanyanın iPhone 6, 6S, 7 ve SE modellerinde geçerli olduğunu ifade etti.

 

Garanti dışında kalan telefonların bataryasını 319 TL ile 190 TL arasında değiştiren Apple, yaptığı indirim ile bunu 129 TL’ye çekti.

Apple’ın iPhone’ları bilerek yavaşlattığı haberi geçtiğimiz haftaya damgasını vurmuştu. Bu haberin ardından şirkete ilk kişisel dava ilerleyen günlerde açılmıştı.

 

Ancak şirket, son zamanların en büyük tazminat davası ile karşı karşıya. iPhone’ları kasıtlı olarak yavaşlatan Apple’a 1 trilyon dolarlık dava açılıyor.

 

Violetta Mailyan ve bir grup avukat ise Apple’a açtıkları davada rekor bir tazminat talebinde bulundu. Mailyan, cihaz yavaşlatma sebebi ile Apple’dan 999,999,999,000 dolar (Yaklaşık 4 trilyon TL) talep ediyor.
GÜNCELLENEN iPHONE’LAR YAVAŞLIYOR MU?
apple, iphone, iphone yavaş çalışıyor
Bir süredir yeni çıkan iPhone’lar ile birlikte eski yüklenen iOS güncellemelerinin performans ve şarj sorunlarını da beraberin getirdiği iddia ediliyor.
ESKİYEN BATARYA PERFORMANSI DÜŞÜRÜYOR
apple, iphone, iphone yavaş çalışıyor
Reddit kullanıcıları da uzun süreli kullanım sonrası şarj kapasitesi düşen iPhone’ların yavaşladığını belirtmişti.