5053873217 [email protected]

Ekonomi Bakanı Çağlayan, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahenk’le şirketin üst yönetimine gitmeye hazırlanıyor. Bakan, bu konuda gerekirse bazı tedbirler alabileceklerinin de sinyalini verdi.

“Volkswagen konusu ağırıma gidiyor” diyen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Alman üreticinin Türkiye’de en çok satan marka olduğunu ancak üretimi bulunmadığını vurguladı. Bir ay içinde VW üst yönetimiyle biraraya geleceklerini, görüşmeyi Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’le birlikte gerçekleştireceklerini ifade eden Çağlayan, “Ferit Bey de yatırıma istekli. Başbakanımız da konuyu zaman zaman eleştiriyor. Bir yandan ülkenin en çok satılan markası olacaksın, diğer yandan da o ülkede üretimin olmayacak. Bu kez sıkıştırmaya kararlıyım” dedi.
VW’nin yatırım kararları arasında Türkiye’nin bulunmadığını hatırlatan Çağlayan, “Aslında böyle bir teşvik sisteminden sonra kendileri kayıptalar. Sitem etmiyoruz, Volkswagen’i Türkiye’ye yatırıma davet ediyoruz. Çekinceleri nedir onları da öğrenmek istiyoruz” ifadesini kullandı. Çağlayan, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye ziyaretinde de konunun gündeme gelebileceğini belirtti.