5053873217 [email protected]

Araçlarımızda bulundurmamız zorunlu olan kaza tespit tutanakları lazım olduğunda bir türlü bulunmaz. Durumu değerlendiren ios severler yepyeni bir uygulama ile sorunu çözdüler.  Kaza Tespit Tutanağı sistemi, artık iPhone için de kullanılabilir durumda.


Türkiye’de geçtiğimiz yıl, Android işletim sistemine sahip akıllı telefon ve tabletler için hayata geçirilen Kaza Tespit Tutanağı adlı uygulama, şimdi de iOS işletim sistemine gelmiş durumda.
iPhone sahipleri, mevcut uygulama ile maddi hasarlı kazalarda süreci kolaylaştırarak cepten tüm işlemlerini yapabilecekler.
Anadolu Sigorta’nın Avea ile ortaklaşa yürüttüğü çalışma sonucunda, akıllı cep telefonuna taşınan kaza tespit tutanağı uygulaması sayesinde sürücüler; önceden girilmiş bilgileri kullanıp, kaza mahallinde bulunan araçlarının fotoğraflarını çektikten sonra, araçlarını daha güvenli bir yere park edip, hızlı ve kolay şekilde tutanak formunu doldurabiliyorlar.
Kaza Tespit Tutanağı Uygulaması Nasıl Çalışıyor?
Kullanıcılar uygulamayı App Store’dan ücretsiz indirdikten sonra; formda isim adres, telefon numarası gibi alanları önceden doldurabiliyorlar. Bu ihtiyaç anında zaman kazandırması açısından tavsiye ediliyor. Kaza anında, GPS yardımı ile kaza yeri otomatik olarak forma yansıtılıyor.

Kullanıcılar kazanın nasıl olduğu gibi kısımları ise önceden hazır olan başlıkları işaretleyerek girebiliyorlar. Tutanakta yer alan ve çizim yapılmasını gerektiren kısımlar ise fotoğraf çekimi ile kimseye ihtiyaç duymadan zahmetsizce çözülüyor.
Formda, çarpışma yerinin ve anının taslağı çizilebiliyor ya da bu işlem cep telefonlarının fotoğraf çekme özelliğinden yararlanılarak yapılabiliyor. Taslak çizimi sırasında arka planda kazanın yapıldığı sokağın harita olarak yer alması ise kroki çizimini ortadan kaldırılıyor. Ama kullanıcı eğer isterse arka plandaki haritayı temizleyerek krokiyi kendisi de çizebiliyor.
Son aşamada ise sürücüler; imzalama işlemini de uygulama aracılığıyla yapabiliyorlar. Bütün bilgiler tamamlandığında form oluşturularak Anadolu Sigorta Hasar İletişim Merkezi ve her iki sürücünün e-posta adresine veya manuel olarak girilen e-posta adresine gönderilebiliyor. E-posta gönderme işleminin yapılabilmesi için tutanağı düzenleyen sürücünün telefonunda ilgili e-posta kutusunun bulunması yeterli.

Kaza tespit tutanak programını indirmek için tıklayın.