5053873217 [email protected]

 

 

 

 

 

 

PAZAR sabahı saat 09:20 de 21 derece Kova burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Yeniay harekete geçme ve başlama enerjisi veriyor bizlere. Bir dönemin bitişi ve yeni bir dönemin başlangıcına, yeni olarak ruhumuzun neye en çok ihtiyacı varsa onun temelinin atılmasına vesile oluyor. Herkesin hayatında her zaman çok da fark edilir bir etki yaratmayabiliyor. Oluşan yeni ayın kişisel doğum haritalarında bir gezegen veya aks ile teması daha fazla etki almamıza neden olabiliyor. Bunun yanı sıra gökyüzündeki oluşan yeniay sırasındaki genel gezegen konumları, güneş ve ay’ın açıları bu konuda oluşabilecek olaylar ve oluşma ihtimaline yönelik de ek bilgiler veriyor bize. Kova burcunda olması toplumsal ve düzeni değiştirmeye yönelik konulara, icatlara, keşiflere, teknolojik gelişmelere, bilgi akışında ve yeni bilgilere ulaşma ve özgürlük temasına, yeniliklere, düşünce özgürlüğü için verilecek mücadelelere yönelik bir takım olaylara vesile olabileceğine işaret ediyor. Yeniayın enerjisi olacak olası olayların ve gelişmelerin grupları ve toplulukları ilgilendiren nitelikte olacağını, bireysel ve toplumsal özgürlük konusunun vurgulanacağını da gösteriyor.

Bu kez yeniay aydüğümleri ile kare açı yaparak gerçekleşiyor. Aydüğümleri dünyanın güneş çevresindeki yörüngesi ile ayın dünya çevresindeki yörüngesi arasındaki kesişim noktalarıdır. Bu iki noktanın aralarındaki eksen bize bu hayatta izlememiz gereken yol ile ilgili çok önemli bilgiler verir. Karmayı ve karmik astrolojiyi anlamamıza yardımcı olan en önemli kriterlerdendir aydüğümleri. Nereden gelip nereye gittiğimizi, neye aşina olduğumuzu, hangi konuyu deneyimleme ihtiyacımız olduğunu, hangi enerjiyi bırakıp hangisine yönelmemiz gerektiğini, geçmiş yaşam deneyimlerimizdeki duygu birikimlerimizin yürüdüğümüz, yürümemiz gereken, yürümeyi planladığımız yola nasıl bir ışık tutacağını gösterirler. Hem haritamızdaki konumları hem de gökyüzündeki hareketleri sırasında, haritamızdaki belli nokta ve gezegenlerle yaptıkları temaslar, tamamen kadersel olan olayları tetikliyor. İşte bu yeniayın da Ay düğümleri ile teması, eğer bizim olaya veya başlangıca vesile olmuş ise bunun oldukça kadersel bir tema içereceğine işaret ediyor. Yeniay sonrasında, gökyüzünde bir de Mars-Jüpiter kare açısı netleşecek. Bu açı ihtiyatlı ve kontrollü olmayı becerebilmişsek kazanç elde edebileceğimize işaret ediyor. Ölçüsüz risk almanın zarar doğurması ihtimali olabilir. Kendinizi güçlü ve enerjik hissedip var olan becerilerinizi, istek ve hırslarınızı abartılı bir biçimde ortaya koyma eğilimine karşı dikkat etmenizi öneririm. Bu açı etkisiyle henüz hazır olmadığınız hamleleri yapma ve sonuçta emeklerin boşa gitmesine neden olma riski de taşıyoruz. Üstelikte yeniay sonrası Ay gece saatlerine kadar boşlukta olacak. Yani bizi beklemeye ve hemen hareket etmemeye telkin ediyor bir kez daha.
Sonuç olarak bu yeniay, bize sabırlı, dikkatli ve kabullenici olmamızı telkin edip, tamamen kadersel bazı olayların ya da kişilerin hayatımıza girişine, yeni duygusal deneyimlere adım atmamıza vesile olacak gibi görünüyor. Eski duygu kalıpları ve bağları ile ilişkimizi koparıp yenilerine yelken açmamız adına bizi biraz zorlayacak. Başlangıçların öncesindeki bitişlerin zorlayıcı olacağı deneyimler yaşatacak.

Bu kez, ruhsal olarak büyümeye ve olgunlaşmaya, yolumuzun IŞIK ile aydınlanmasına ve gideceğimiz istikamette rahat ve huzurlu olmaya niyet edelim hep birlikte.

Öğleden sonra sözlerden alınan yaraların ve uçuşan düşüncelerin şifalanması adına fırsatlar çıkabilir karşımıza. Kılıçtan keskin kelimelerle oluşmuş eski yaraların sevgi ile kapanması için sadece sevgi sözcüklerinin bile yeterli olacağını söyleyebilirim.
Gece yarısından hemen önce saat 23:20 de Ay Balık burcuna geçiş yapacak. Duygusal temaların, sezgilerin, sevgi ve fedakarlıkların ön planda olacağı etkiler olacak önümüzdeki günlerde. Konsantre olamama, hayal dünyasına dalma, hedef belirleyememe, kararsızlık çekingenlik ve mücadele gücünde dağılma gibi riskler mevcut bunun yanı sıra. Ama yine de haftayı yumuşacık bir enerjiyle, sevgi şefkat ve merhamet içerikli bir temayla tamamlıyoruz.

Samiye ÖZBAŞ SOYSAL

http://astrokarmik.blogspot.com