5053873217 [email protected]

Red Hot Chili Peppers, Türkiye’deki ilk konserini önceki akşam Santralİstanbul’da verdi.


Efsane grup, 40 bini aşkın hayranına unutamayacakları bir gece yaşattı. Red Hot Chili Peppers, konseri noktaladıktan sonra yoğun istek üzerine bis’e çıktı. Sahneye amuda kalkıp elleri üzerinde yürüyerek dönen Flea, büyük alkış aldı. ABD’li grubun gitaristi Josh Klinghoffer, sahneye Türk bayraklı tişörtle çıktı. Basketbol tutkunu Red Hot Chili Peppers üyeleri, kulise pota kurdurdu.
‘Ezan sesi duyduğunuz için çok şanslısınız’

İlk şarkının ardından ise grup, birçok sevilen şarkısını İstanbullu müzikseverler için seslendirdi. Grubun ‘çılgın’ bas gitaristi Michael “Flea” Balzary, Türk müzikseverlerin her gün ezan sesini duyduğu için çok şanslı olduğunu söyledi. Balzary, ” İstanbul’da olağanüstü bir müzikle, ezan sesiyle tanıştım. Sizler her gün bu müziği dinleyebildiğiniz için şanslısınız” dedi.
İlhan Erşahin sahnede

Konser esnasında beklenmeyen bir sürpriz grubun solisti Anthony’den geldi. Anthony, Flea’nın New York’tan arkadaşı İlhan Erşahin’i sahneye alarak saksafon eşliğinde konserin unutulmaz dakikalarından birine imza attı. Geç saatlere kadar sahnede kalan Red Hot Chili Peppers ekibi, bis’te 2012 turnesinde konuk sanatçı olarak sahne alan Mauro Refosco, ve Chad Smith’in unutulmaz performansı ve sonrasında “Give It Away” ile izleyicileri tekrar coşturmayı başardı.