5053873217 [email protected]

Gelişen teknoloji, yoğun iş hayatı arasında karmaşık yaşamlarınız sizi mutsuz ediyorsa çözüm yolu oldukçşa açık:  basitlik. Alacağınız basit önlemlerle, sade ve mutlu bir hayata doğru yol alabilirsiniz. Basitliğin yolu ise bu 11 maddede yatıyor.

1- Geçmişteki hatalarınızdan öğrenin fakat unutmayın ki geçmiş geçmiştir.

Geçmişteki hatalarınız iyi bir gelecek yaratmak için birer araçtır. Onlardan alacağınız dersi alıp bir basamak gibi kullanın. Fakat onları inkar etmeyin, hiç mi hiç üzülmeyin. O derslerin alınması gerekiyordu. Eğer iyi ise harikadır, kötü ise deneyimdir ! bunu unutmayın.

 

2- Sadece gerçekten sizin için önemli olan şeylere odaklanın.

Sizin için önemli şeyleri tanımlayın ve geri kalanlara çok vakit harcamayın.

 

3- Meşgul değil , üretken olun.

Gereksiz işlerle uğraşmayın, sonucu bir yere varacak işlere kanalize olun.

 

4- Ne almak istiyorsan onu ver.

Altın kural şu; sevgi istiyorsan sevgi ver, arkadaşlık istiyosan arkadaşlık ver, para istiyorsan değeri katın.

 

5- Herkesin herşeyi olmaya çalışmayın.

İnanın çok yorucu bir uğraş olur, herkesle iyi arkadaş olmak zorunda değilsiniz, herkese yardımcı olup herkesi mutlu edemezsiniz. Arkadaş grubunuzu kısıtlı tutun ve var olan arkadaşlarınızla daha derinlemesine ilişkiler kurun.

 

6- Sağduyunuzu dinleyin, genelde doğruyu söyler.

Kendinize karşı dürüst, adil ve nazik olun. Bu en basit yaşam şekli. Uymaya zorunlu olduğunuz kuralları bir tarafa bırakınca ve kalbinizden geçeni uyguladıkça hayatınız basitleşecek. Hoşlandığınız şeyleri tercih edin.

 

7- Alanınızı organize edin.

Kullanmadığınız şeyleri gözünüzün önünden kaldırın. Mümkün olduğunca basit ve sade bir alan yaratın kendinize. Unutmayın etrafınız kalabalıklaştıkça aklınız karışıyor.

 

8- Zamanınızı etkili kullanın

Plansız ve complex sistemler de hayatımızda ayrı bir stres unsuru oluyor. Hayatınızdaki herşeyi basit, mantıklı ve etkili bir biçimde düzenlemeye vakit ayırın ve bunu koruyun. e mailleriniz, mutfağınız, biriktirdiğiniz kağıtlar, kitaplar, dvd’ler her şey için geçerli bu konu.

 

9- Bazı şeyler mükemmel olmasa da olur.

Her şey mükemmel olmak zorunda değil. Hayat mükemmel şeyleri değil iyi yapılan şeyleri ödüllendiriyor. Ve bizim iyi dediğimiz bu şeylerin %99′u mükemmel değil.

 

10- Hayatınızda dram yaratmayın, drama queen’lerden uzak durun.

Gereksiz dram yaratmayın. Gereksiz dram yaratanlarla arkadaşlık yapmayın. Kural basit. Hayatınızda tanımaktan gurur duyduğunuz, sizi destekleyen, cesaretlendiren gününüzü aydınlatan insanlar olsun. Negatif insanlardan uzak durun. İnanın hayatınız bu ruh emicilerle vakit geçirecek kadar uzun değil:)

 

11- İnsanların hakkınızda düşündüklerini ve sizden beklediklerini unutun.

En büyük özgürlüklerden biri başkalarının hakkınızda düşündüklerini takmamak. Sizden bekledikleri de gerçekten sizin hayattan bekledikleriniz mi emin olun. Kendi hayaliniz olmayan şeylerin peşine anlamsızca düşmeyin.