5053873217 [email protected]

Bu sezon Behzat Ç. de yılın konusu olan kesik parmak cinayetlerini Akbaba’nın işlediği anlaşıldı.

“-Katil Akbaba” bir polisiye klasiği olarak tarihe geçecek.

Uzun süre boyunca kesik parmak katili olarak Nihat’ı, sonrasında Suna Komiseri katil olarak gösteren senaristler, bu hafta olayın  yönünü tamamen değiştirdiler. Gösterildiği gibi yeni dönem kopya cinayetleri Suna işlemiş, ancak orjinal cinayetler Akbaba’nın eseriymiş.

İşin ilginç tarafı cinayetleri aydınlatan işinin cinayet büronun çaylak elemanı Cevdet olmasıydı.

Akbaba çocukluk aşkı Nazlı’nın peşinden, Nazlı’nın hayatına giren tüm erkekleri öldürmüş. Cinayetlere de amcasını öldürerek başlamış.

BİR SEZONA YAYILABİLECEK GELİŞMELER BİR BÖLÜMDE YAŞANDI:

Dizide bu hafta yaşananlar izleyenlerin başını döndürdü.

-Funda Reşat’ın eski, Memduh Başgan’ın yeni adamı tarafından öldürüldü.

-Behzat Ç.’nin annesi yine aynı katil tarafından öldürüldü.

-Akbaba Nazlı ile kaçtı.

-Final gibi yazılan bu bölümde Ceyda kızının katilinin Şule olduğunu da öğrendi. Behzat’a ulaşamayınca bileklerini keserek intihar etti.

Suna Komiser listesindeki son tacizciyi de öldürdükten sonra intihar etti. İntihar ederken söyledikleri geride kalanlara ölümcül bir ders niteliğindeydi;

“-Son 7 yılda kadın cinayetlerinin ne kadar arttığını biliyor musun? Yüzde bin dört yüz. Tüm öldürülen kadınlar gibi beş dakika daha yaşamak istedim.”

Tüm dizi alemiyle dalga geçercesine yüksek kalitede yazılıp oynanan bu bölüm Behzat Ç.’nin sinema filmi dahil tüm bölümlerini de geride kalitesiyle geride bıraktı. Bölüm bittikten sonra kendine gelemeyen seyircinin düşüncesi ortaktı.

“SEZON FİNALİ YAZDI DA BİZ Mİ GÖREMEDİK.”

“YOK YOK BU BAYAĞI FİNALDİ.”

“SANIRIZ DİZİ BİTTİ.”

“BU BÖLÜMÜN ÜSTÜNE BÖLÜM ÇEKİLMEZ.”